logo-bns-app.png« Ga eens een keer naar het privacy café | Index | Schoon en vuil »

May 16, 2014, by Léon Krijnen

Bier, bijen, hommels en pimpels   

koosje.jpg

Ik had aan het eind van de middag even naar De Beyerd willen gaan, maar dat is niet gelukt. Te mooi weer, twee fantastische blikken bier van een halve liter van een euro het stuk, en een hoop leven in de tuin.

Een vogelhuisje barst bijkans van de jonge pimpelmezen. Pa en ma zien er een beetje verlopen uit, maar dat is begrijpelijk, gezien het tempo waarin ze van 's morgens vroeg tot 's avonds laat groene rupsen en bruine wormen aan en poepjes af blijven voeren. Die hebben echt de tijd niet om zichzelf te verzorgen.

Het kwettert nu een paar weken in dat huuske, dus het zou zomaar kunnen dat ze dit weekeinde binnen een paar minuten uitvliegen. Dat hebben we een keer eerder live meegemaakt, dat er tien van die verfrommelde juvenieltjes binnen vijf minuten voor de eerste keer voor het gat verschijnen en dan zomaar beginnen te vliegen, voor het eerst van hun leventje, zonder neer te storten!

Twee insectenhuisjes aan de muur zijn allebei ingenomen door vrij kleine wilde bijen. Die hebben de afgelopen weken in steeds meer gaten hun eitjes gelegd, om de gaten daarna dicht te kleien.

En de bonus: het bruine vogelhuisje, waarin de afgelopen jaren minstens 30 of 40 koolmezen zijn uitgebroed en uitgevlogen, is nu gekraakt door een bende boomhommels zo groot als pinda's.

Veel vliegverkeer voor de deur, volgens Wikipedia - zie boomhommels of bumblebees - wordt er voor de deur van de hommelcommune in de lucht ook veel gevochten, gevrejen en verkracht.

En dat bier?

Alpha, Albert Heijn, 9.6 procent, als je me blinddoekt en laat proeven zou ik zweren dat het een opperbeste Trappist is.

Maar ja, met bierproeven in De Beyerd heb ik dan ook nog nooit iets gewonnen, dus neem mijn oordeel maar aan voor wat het waard is.

Maar lekker!

Posted: May 16, 2014 07:48 PM (303 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .