logo-bns-app.png« Vivisectie | Index | Bye Bye Spinveld »

September 06, 2014, by Léon Krijnen

Hoogspanning   

hoospanning.jpg

Met hoogspanningsleidingen is het net als met leeftijd. Iedereen wil oud worden, niemand wil het zijn. Iedereen wil altijd en overal stroom, niemand wil een hoogspanningsleiding in zijn buurt, over zijn bos, hei, tuin of weiland.

Ook zoiets: 127 jaar lang was de Bredase Koepel gevuld met criminelen, van kruimeldieven tot oorlogsmisdadigers. Daar hoorde je omwonenden nooit over, maar nu er radeloze ontheemden komen, gevlucht omdat ze anders met hun kinderen worden onthoofd, zijn alle rapen gaar.

Toen waren de deuren dicht, zegt u?

Tja, ze zeggen niet dat die mensen wat hen betreft mogen komen als de poort gesloten blijft, terwijl ze het wel denken.

Amusant, de argumenten die er in de verhitte discussies over de 380kV-leidingen en vluchtelingen met de haren bijgesleept worden.

Niet omdat ze relevant zijn, louter om te scoren. Zoals omwonenden die zeggen te vrezen voor de monumentale status van de bajes.

Maar de winnaar van de week is de Etten-Leurse wethouder Jean Pierre Schouw, die boos liet weten de voorgenomen aanleg van de hoogspanningslijn Zuidwest als een gedrocht te zien.

Terwijl hij zelf altijd met een stralende glimlach en een gouden schaar vooraan stond om linten bij de opening van andere landschappelijke gedrochten door te knippen.

De zwaar gesubsidieerde zoemende en zwiepende horizonvervuilers in het noordelijk buitengebied van zijn mooie gemeente, de windmolenparken.

Als fietser en wandelaar hoop ik altijd dat die acute koppijn veroorzakende krengen met de eerste de beste storm als een rijtje dominostenen tegen de vlakte gaan.

Maar ja, dat zijn sexy stemmentrekkers en een wethouder die het voor een hoogspanningsleiding opneemt, kan het de volgende verkiezing vergeten.

Vandaar.

Posted: September 6, 2014 09:23 PM (268 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .