logo-bns-app.png« Angst | Index | Schoenmaatjes »

October 11, 2014, by Léon Krijnen

Discriminatie   

galgenveld.jpg
Het Cadettenkamp, aan de westkant pal tegen de parkeerplaats aan de A27 gelegen. Foto: Wikimedia Commons

Stefan Huisman, de eerste burger van Oosterhout, ken ik niet persoonlijk. Maar toen ik gisteren hoorde dat tegen hem en zijn Bredase confrère Peter van der Velden een klacht is ingediend wegens homo-discriminatie, klom ik bijna in een kast.

Je kan van alles vinden van Van der Velden, maar niet dat ie ooit iemand gediscrimineerd heeft. Of het nou om honderdjarigen, kotsende baby’s, rasta’s, zwervers, Zwarte Pieten, bleekscheten of roodharigen ging, Van der Velden nam ze op schoot, omhelsde ze, kuste ze, of drukte ze aan de borst.

In Nieuw-Ginneken, Rosmalen, Bergen op Zoom en Breda. Met warme interesse, nooit geveinsd, als een echte burgervader.

Je kan vraagtekens zetten bij zijn bestuurlijke of politieke competenties, maar dat kan je bij iedere politicus. Trouwens, wie dat doet, schiet altijd vanuit zijn eigen hoek in het spectrum van links tot rechts.

Een aanklacht omdat Huisman en Van der Velden zouden discrimineren, omdat ze overlast tegengaan op een homo-ontmoetingsplaats lijkt me een gotspe.

Ik denk dat ik de problemen begrijp, de moeilijke interne worstelingen, van homo’s die niet uit de kast durven of kunnen komen.

Maar de overlast op die parkeerplaats begrijp ik ook. Nadat ik er s’ avonds, onderweg naar huis, in mijn onschuld een paar lege flessen in de prullenbak wilde deponeren.

Als zich daar net zo massaal en hinderlijk honderdjarigen, kotsende baby’s, rasta’s, zwervers, Zwarte Pieten, bleekscheten of roodharigen hun ding zouden doen en hun rommel achter zouden laten, zou ik dat ook als overlast zien. En zou ik ook begrijpen waarom burgemeesters proberen om daar iets aan te doen.

Natuurlijk vervelend voor allen die die parkeerplaats in tweeërlei opzicht als vrijplaats zien.

Maar wat dat met discriminatie te maken heeft, dat probeer ik niet eens te begrijpen.

Op BNDeStem.nl: /columns/discriminatie

Posted: October 11, 2014 09:29 AM (306 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .