logo-bns-app.png« Klapkoeien | Index | Met Christiaan Zwaniken in de Reigerstraat 2.0 »

November 09, 2014, by Léon Krijnen

Nokia   

Anno 2014 is het bijna niet meer voor te stellen, dat tot nog maar tien jaar geleden Nokia hetzelfde betekende als gsm’etje of mobieltje. Bijna iedereen die in de jaren negentig van de vorige eeuw of begin deze eeuw zo’n ding had, belde met een Nokia.

Niet meer, nu die markt voor het grootste gedeelte verdeeld is tussen de iPhones van Apple en een stoot andere merken die op een Androidsysteem van Google draaien.

Nokia is dood en begraven. Jawel, er zijn nog mensen die een WindowsPhone gebruiken, en daar zitten nog wat rudimentaire botjes en hersencellen van Nokia in.

Verder is Nokia dood.

Om John Cleese te citeren als hij de even dode als onsterfelijke Polly the Parrot weer wil inleveren bij de tegenstribbelende Michael Palin in de dierenwinkel: Nokia is dood, overleden, geschiedenis, bestaat niet meer, rust in vrede. Amen.

Maar van hotpants tot wijde pijpen, van punk tot bebop, van VW Beetle tot Mini: alles wat ooit in was, wórdt ooit weer in.

En raakt daarna weer out, om later weer in te raken.

Zodat er nu piepjonge hipsters trots met een oude Nokia rondlopen en bellen.

Dat is zelfs Microsoft niet ontgaan, dat op die trend heeft gereageerd door een retrodingetje onder de naam Nokia 130 in de strijd te gooien.

Trap daar niet in. Als u een beetje gevoel voor trends heeft: ga voor uw eigen klassieker.

Waar zou mijn 8110 liggen? Door Neo (Keanu Reeves) en Morpheus (Laurence Fishburne) wereldberoemd gemaakt in de eerste film in de serie The Matrix.

Door de manier waarmee je hem opende - met hetzelfde achteloze weggooigebaar als waarmee sommige mensen een Zippo-aansteker aan de gang krijgen.

Vijftien jaar later moet de 8810 een super en hippe oldtimer zijn. Daar gaan we mee scoren, op straat en in de kroeg. Maar waar zou de oplader gebleven zijn?

Op BN De Stem: http://www.bndestem.nl/1.4616382

Posted: November 9, 2014 08:41 AM (312 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .