logo-bns-app.png« Zitten | Index | Happy New Year! »

December 21, 2014, by Léon Krijnen

Democratie   

samsom.jpg

Wie niet weet waar hij op moet stemmen moet PvdA stemmen. Omdat je dan zeker weet dat je niet weet waar je op gestemd hebt. Want bij de PvdA staat maar één ding vast: dat geen enkel standpunt vast staat.

Dat gezegd hebbende: zou ik de mogelijkheid hebben om ook de leden van de Eerste Kamer te kiezen dan zou ik PvdA overwegen. Omdat daar PvdA’ers zitten die doen waar ze door de leden van de Provinciale Staten voor gekozen zijn.

Zoals op hun gemak wetsontwerpen, die al door de Tweede Kamer aangenomen, zijn nog eens door te vlooien.

Om te controleren of het allemaal snor zit met de technische kanten van het voorstel, zoals de deugdelijkheid van de wet en de samenhang met andere wetten, die beide Kamers gepasseerd zijn.

En die uiteindelijk, als het er om gaat, zonder last of ruggenspraak hun rug kaarsrecht houden.

Ja, natuurlijk is dat lastig voor Samsom, die handen en voeten tekort komt om alle kwakende en springende kikkers in zijn kruiwagen te houden.

Natuurlijk is dat vervelend voor Schippers, en acute koppijn veroorzakend voor Rutte. Op een moment dat die twee, net als Samson, dachten die hele zorgwet in de knip te hebben.

Maar als er één ding is wat het gedoe van de afgelopen weken aangetoond heeft, dan is het wel dat het democratische proces met betrekking tot de zorgwet precies gewerkt heeft zoals bedoeld.

Daarom is het de ste irritanter, des te arrogante, om als reactie de optie te horen opperen om die op de klippen gelopen wet er via een algemene maatregel van bestuur doorheen te jassen.

Omdat dat helemaal niets met democratie te maken heeft.

Maar waar ik niet uit kom: waarom zou Guusje ter Horst tegen gestemd hebben? Want je weet nooit waar je in haar dubbele agenda terecht komt, nadat je haar je vertrouwen geschonken hebt.

BN De Stem: http://www.bndestem.nl/1.4670631

Posted: December 21, 2014 07:35 PM (313 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .