logo-bns-app.png« Thijs Heslenfeld: what I see is what you get | Index | Lang leve Fred Teeven »

January 18, 2015, by Léon Krijnen

Anna List?   

anna-list-small.jpg
Click voor pop-up

Waar ik soms dagelijks over schrijf, is de bouw van het nieuwe station in de stad waar ik woon: Breda Centraal. Als werk zie ik het niet, meer als een hobby waar ik zomaar salaris voor krijg.
U hoort mij over het station dus niet klagen. In tegenstelling tot nogal wat lezers van onze krant of bezoekers van website en Facebook. Regelmatig hebben ze een punt, want de bouw verloopt niet altijd even gladjes.

Eerdere post op Facebook.

Sleutelwoorden: lekkages, brandmeldingen, natuurstenen goten die kapot gereden worden en stinkende urinoirs. Daar maak ik foto’s van, ik stel er links en rechts vragen over en van de antwoorden die tot mij komen componeer ik verhalen, analyses en achtergrondverhalen. Er zijn mensen die ze kennelijk goed lezen, maar er zijn er ook die niet verder komen dan de kop en de foto op de site en dan meteen op het toetsenbord beginnen te timmeren.

Daar zijn we de laatste jaren op de website en met social media aan gewend geraakt, zodat ik deze week aangenaam verrast werd door een papieren trol. Die had zich woedend uitgeleefd op een typemachine en het resultaat op de een of andere manier in een envelop zonder postzegel bij me bezorgd.

Anoniem, tot op zekere hoogte. Het schrijfsel was ondertekend door Anna List, maar die naam neem ik niet serieus. Hoe dan ook, het station is volgens geagiteerde Anna een ‘halfzachte Labbekakkerige bouwzooi’ en ze sloot de brief na een paar krachttermen af met de mededeling ‘schrijf daar maar een duidelijk kritisch artikel over eikel!’

Het mooie is dat ik aan het eind van dat epistel tevergeefs op een reply- knop probeerde te drukken. Net zoals ik soms de voordeur van mijn huis met de afstandsbediening van de auto wil openen.

Dat werkt dus niet, dus daarom maar even zo: ‘Baie dankie’ en graag gedaan Anna. Anna? Anna List?

Posted: January 18, 2015 03:41 PM (314 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .