logo-bns-app.png« India | Index | Springen voor NAC »

April 11, 2015, by Léon Krijnen

Kauw kauwt op pimpelmees   

kauwkauwtpimpel.jpg

Ook goeiemorgen! Zit je net lekker aan de ochtend latte, begint er vak voor onze neuzen een van onze kauwen op een van onze pimpels te kauwen.

Geen tijd om de Canon met de 18-155 uit de rugzak te halen, maar Anja had de kleine Fuji bij de hand en kon nog net deze kauw kieken voordat ie met zijn prooi het zwerk koos.

De pimpels, kool- en staartmezen, ring-, hegge- en gewone mussen, kool-, hout- en stadsduiven, boomklevers, vinken, eksters, kauwen, kraaien, merels, winterkoninkje en nog wat overvloegend en soms wat los landend spul zijn allemaal vaste gasten, die elkaar meestal niet lastig vallen.

Als we s'morgens de deur van de keuken open doen komen de vaste familie kauwen van de Chassésingel aanzweven opmdat ze weten dat we dan een handvol pinda's op het dak van de keuken gooien. Die ze daar vervolgens met veel gehakketak open gaan zitten maken.

De mezen hangen intussen aan de ballen of zitten te badderen, allemaal in pais en vree.

Tot vandaag.

Ik heb geen idee of een kauw een gezonde pimpel te pakken heeft genomen, of dat ie lijkenpikkerij aan het beoefenen was.

Ben wel benieuwd naar eventuele represailles.

Zag wel net een van de twee pimpels die het witte huisje tegen de schuur weer aan het inrichten is, een beetje zoekend rondkijken.

Het zal toch niet?

Posted: April 11, 2015 10:22 AM (224 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .