logo-bns-app.png« Antwerpen in Breda | Index | Nutella »

June 13, 2015, by Léon Krijnen

Ik rik!   

christal ball.jpg

Tot nog toe - afkloppen - heb ik nog nooit iets te maken gehad met het UWV. Maar omdat nogal wat collega’s, of vrienden die tot dan bij andere bedrijven werkten, noodgedwongen bij die instantie aan hebben moeten kloppen, hoor ik wel eens wat. Bijvoorbeeld van een journalist van mijn leeftijd, een klassieke analyticus, die een baan als taxi-chauffeur aangeboden kreeg.

Of een andere zestig plusser, die tijdens een voortijdig geblokkeerde carrière van ruim dertig jaar nooit een camera in handen gehouden had.

Maar wiens profiel volgens het UWV voor honderd procent paste bij een vacature te Hilversum.

Waar ze iemand zochten van 27 jaar oud met 7 jaar ervaring met film- en videocamera’s. En rap solliciteren, voor zijn uitkering gevaar liep!

Gelukkig blijken er ook nog nuchtere nadenkers bij het UWV te zitten. Die begrijpen dat je werkloze inktkoelies niet om gaat scholen tot UberPop of camjo.

Daarom bieden ze cursussen aan waar je kan leren goedgelovigen te besodemieteren met Tarot cartoons, of hoe andere nonsens vanuit kristallen bollen te verkopen.

Zodat je daarna als spiritueel belconsulent of hypnotiseur, en alle andere werkelozen gecertificeerd en gehonoreerd op kan lichten.

Of ze via een reïncarnatiecursus in de Ardennen in contact kan brengen met hun voorbestaanden.

Lach niet, want dit is serieus.

Althans, volgens het UWV, vanwege de er aan gekoppelde baangarantie bij een bellijn. Kan en mag, volgens het UWV, allemaal omdat de opleiding officieel erkend is.

Althans, in ieder geval door door de belastingdienst, zodat de BTW over de duizend euro die Paradidakt per kristallen bollezer vangt, niet verschuldigd is.

Ik mag graag een potje kaarten, dus mocht mij arbeidstechnisch alsnog iets overkomen, dan ga ik voor die Tarot cursus.

Ik rik!

Op BN De Stem: www.bndestem.nl/1.4997033

Posted: June 13, 2015 10:19 AM (285 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .