logo-bns-app.png« Nutella | Index | Internetconsultatie »

June 28, 2015, by Léon Krijnen

Spijt?   

spijt.jpg

Bij de NS hebben ze een directeur ethiek aangesteld. Lijkt me dat zo iemand wel iets meer dan 60 uur per week nodig zal hebben om het imago van wat ooit onze nationale trots was, weer wat op te poetsen.

Maar mocht ie, niet echt ongebruikelijk op dat niveau, voor twee dagen werk drie keer modaal scoren, dan zou ik hem de rest van de week scherven laten ruimen bij ProRail en VCO-NCW. Daar kunnen ze ook wel een ethische spin dokter gebruiken, die de top voor uitglijders behoedt.

Spijt en sorry zeggen hoeft ie ze niet meer te leren, want dat die kunstjes kent het supertrio van de stommiteiten al. Zand erover, zou je kunnen zeggen, maar vanwege mijn argwanende inborst vraag ik me af of het wel uitglijders waren.

Ik kan me niet voorstellen dat de Raad van Bestuur van NS zó stom is dat ze Timo Hughes onbewust op hebben laten stappen zonder iets vast te leggen.

Net zomin als het aannemelijk is dat Pier Eringa van ProRail en Hans de Boer van VNO-NVW zo dom zijn om zonder nadenken in het openbaar borrelpraat vol dedain te verkopen.

Dat zelfmoordenaars beter buiten de spits op het spoor afscheid van de wereld zouden moeten nemen.

Dat de meeste werkelozen labbekakken zijn, nog te lui om lekker in de zon asperges te steken. Zou het het toeval zijn dat De Boer dat uitgerekend op Sint Jan zei, de laatste dag van het aspergeseizoen?

Geintje?

Hoe dan ook, zo dom lijken Eringa en De Boer me niet, maar waarom zeggen ze zoiets en plein publique?

Uit die kringen wordt een woord nooit extern zonder dat het door de dictatoriale politbureaus communicatie en voorlichting afgestempeld is.

Ieder antwoord, ieder interview, iedere reactie, en iedere speech is vooraf besproken en berekend.


Achteraf spijt?

Het zal wel.

Op BN De Stem: www.bndestem.nl/1.5035123

Posted: June 28, 2015 08:28 PM (308 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .