logo-bns-app.png« Hoek van Holland | Index | Bob Latchford »

August 25, 2015, by Léon Krijnen

Een man in een geel T-shirt   

Monty Python. Dat is altijd het eerste waar ik aan moet denken als ik iets absurds lees. Hoor ik iets raars over paarden, dan gaan mijn gedachten naar The Holy Grail. De onvergetelijk film, waarvoor de Pythons niet voldoende budget kregen om echte knollen op te laten draven. En daarom zelf voor edele viervoeter speelden, met halve kokosnoten klepperend, het geluid van hoeven imiterend.

Vergeef me, maar daar moest ik meteen aan denken toen ik hoorde dat de politie op zoek was naar een man in een geel T-shirt, met een kratje op zijn fiets. Omdat die zich bezig gehouden zou kunnen hebben met het tot bloedens toe mishandelen van een merrie te Ulvenhout.

Toevallig op de dag dat ik op de bouwplaats en bovenin de kraan op Breda Centraal een dik uur in geel hesje rondliep, maar ik had gelukkig geen kratje bij me. Al was het maar omdat ik mijn handen al vol had aan mijn camera's, en bier bovendien streng verboden is op de bouwplaats van Ballast Nedam. Zoals op alle bouwplaatsen in Nederland, behalve bij het bloemencroso en carnaval, denk ik.

Goed, intussen is de politie elders op zoek naar een man in een geel T-shirt, mét een kratje, vanwege die merrie.

Ziet u die man ook al staan op dat kratje? Met zijn broek op zijn enkels? Kan het nog gekker?

Jawel, want op dezelfde dag heeft de Bredase rechtbank zich bezig gehouden met een vrouw die terecht stond omdat ze zich met een hond geamuseerd zou hebben. Wat de hond in kwestie er van vond is gissen, maar niet relevant, want sinds 2010 so wie so bij wet verboden.

Waar het in die zaak om draaide: het prangende antwoord op de vraag of een en ander zich al dan niet onder invloed van al dan niet buiten medeweten toegediende genotmiddelen afgespeeld zou hebben.

Vergeef me nogmaals, maar ook nu dwalen mijn gedachten onwillekeurig af naar Mony Python. Naar de sketch waarin Mrs. Eggers alle toenaderinsgpogingen van Mr. Eggers afwijst omdat ze net de hond aan het opeten is.

Terwijl wijlen Grahamn Chapman uitlegt waar het allemaal aan ligt: 'het menselijk brein is een soort enorme slijmerige platvis, met kieuwen waar het doorheen kan kijken.'

Juist.

Als u dat gevoel ook heeft, probeer dan door die kieuwen een man met een geel hesje en een kratje te ontwaren.

Niet in lachen uitbarsten, meteen de politie bellen.

Posted: August 25, 2015 10:34 AM (401 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .