logo-bns-app.png



« Tevreden rokers | Index | Klaas D. en Geertje W. »

October 10, 2015, by Léon Krijnen

Rijlessen   

rijlessen.jpg

Zo vaak komt het nu ook weer niet voor dat mij, terwijl mijn deadline begint te jeuken, pardoes een onderwerp in de schoot wordt geworpen. Al is het een moeilijke, want wat je er ook over gaat schrijven, het is onvermijdelijk op het randje van melig of ranzig. De rijscholen dus, die rijlessen aan schijnen te bieden in ruil voor seks.

Een net zo creatieve als logische invulling van de naam rijschool, was het eerste wat me te binnen schoot. Met de onvermijdelijke vraag: of is dit de zoveelste hoax? Die zich als een mega-inktvlek verspreidt via de sociale media om daarna door alle kranten nog een keer opgedweild en afgedrukt te worden.

Zoals die als inktvisringen verkochte varkensanussen. Of die tsunami van Duitse hypotheken. Tot groot vermaak van de fantasierijke grappenmakers die zich schaterlachend op de knieën slaan, omdat ze met één post van zó weinig woorden zó veel effect hebben.

Hoe dan ook, BOVAG, belangenvereniging van alles wat rijdt of daarin les geeft, neemt desbetreffende advertentie op sexjobs.nl serieus. Zo serieus dat BOVAG maatregelen van de overheid eist! Met uitroepteken! Omdat het volgens BOVAG ‘een serieus probleem!’ aan het worden zou zijn.

Zou het? Het lijkt me niet verstandig op de computer van de baas naar sexjobs.nl te surfen, op het gevaar af op een pensioenbreuk te stranden. Dat doe ik dus maar niet, maar ik neem zonder meer aan dat die ads daar staan.

Maar wat zegt dat?

Zouden er überhaupt meiden zijn die hun rijbewijs gehaald hebben met betalingen in natura?

En hoeveel dan wel?

Trouwens, wat heeft BOVAG of de overheid er mee te maken hoe die rijlessen afgerekend worden?

Zolang de examinator zijn werk naar eer en geweten en volgens de regels doet?

Of zou die misschien ook...?

Op BN De Stem: bndestem.nl/1.5322333

Posted: October 10, 2015 02:09 PM (299 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .