logo-bns-app.png« Prinsenbeek | Index | Bye bye Giant »

March 10, 2016, by Léon Krijnen

Halal zwemmen   

halal-swimming.jpg

Ik weet niet goed wat ik van dat halal zwemmen in zwembad Sonsbeeck in Breda zou moeten vinden. Met de voors (wat een flauwekul) en tegens (anders komen die vrouwen nooit de deur uit, laat staan een zwembad in) kom ik op geen mening uit.

Zoals te doen gebruikelijk zijn de reaguurders er op de website van BN De Stem en Facebook er zonder of na 1 seconde nadenken wel helemaal uit, maar dat terzijde.

Ook terzijde, maar niet in de krant belicht: achter de organiserende stichting staat een kledingzaak, met een webshop, en een kledinglijn, dus die scoren nu aardig en gratis. Bovendien ook nog gesponsord wordt, vanuit Koeweit.

Wat ik me wel afvraag: waarom heeft initiatiefneemster Amal zich niet water beter georiënteerd? Dat had haar een hoop gedoe en kosten gescheeld. Er is minstens een zwembad in de regio dat bij uitstek geschikt is voor Halal zwemmen, aan de Wilhelminastraat in Made.

Het ligt niet aan de straat, en het heeft ook geen ramen. Blijkens de website is het te huur voor kinderfeestjes, trimgroepjes, proefduiken en wat dies meer zij.

Daar was al dat plakken - en weer verwijderen - van tientallen meters landbouwplastic niet nodig geweest.

Bonus: het zwembad heeft een passende naam: Van Geloof.

Posted: March 10, 2016 09:21 AM (206 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .