logo-bns-app.png« De Paaskappers van Breda | Index | Google NIK »

April 04, 2016, by Léon Krijnen

Twitterpolitie   

twitterpolitie.jpg

Het begint me een beetje te jeuken bij al dat politiegetwitter. Vanwege de groeiende hoeveelheid niet ter zake doende content waarmee ik dagelijks door het digitale hoofdkantoor van politie.nl en alle wijkagenten wordt bestookt.

Mijn iPhone rookt, mijn ogen branden, mijn oren suizen. Twitter is een verrekte handig tooltje voor wie gratis in een tel tienduizenden mensen wil bereiken. Van mij mag Hermandad best keer op keer het signalement kwetteren van een op hol geslagen puber met een buik vol vlinders.

Terwijl de ouders allang weten dat ze er met een tot dan niet eens zo fout vriendje vandoor is. Voor pa en ma erg vervelend, maar ik vraag me af wat het nut van die tweets is. Omdat ze maar al te vaak binnen een of twee dagen worden gevolgd door de verlossende ‘meisje gevonden’ tweet. Daardoor worden ze contraproductief, terwijl een voor de betrokkenen gevaarlijk gewenningseffect ontstaat.

Omdat dat soort tweets, gaap, helemaal niet meer worden verspreid. Bovendien door de meeste mensen - zucht - niet eens meer worden gelezen.

Beste wijkagenten, blijf Twitter vooral nuttig gebruiken, maar graag een beetje matigen. Lief dat u een verwarde dame naar huis gebracht heeft. Mij best dat u daar 750 woorden over blogt. Maar bespaar me de samenvatting op Twitter. U hoeft me ook niet op de hoogte te stellen van iedere natte scheet, op heterdaad betrapte wildplassers met een grote mond, of kapotte vuilniszakken.

Leuk hoor, dat de chef van de landelijke eenheid Jannine van den Berg, gesproken heeft op een ‘reputatiecongres’ in Mokum. Resulterend in een verbluffende post: ‘Verbinding met samenleving is kern van reputatiebeleid. Eigen monitor helpt verbeteren’. Laten we het hopen. Voor de zekerheid, ter verbetering, heb ik haar deze column getweet.

BN De Stem: bndestem.nl/1.5887475

Posted: April 4, 2016 09:41 PM (288 words).   

Comment over here or on my Facebook wall . . .