KCMirror.png

Lewis Powell

Lewis Powell.jpg

Deze foto zag ik eind augustus voor de eerste keer op de website van Wired. Fascinerend, intrigerend, Vooral ik er na even doorlezen achter kwam dat die jongen zo heel iets anders is dan ik in eerste instantie dacht.

Op de uitsnede in kleur zou het een jongen kunnen zijn die klaar staat voor een catwalk in Parijs of New York, in 2016. Mooie kop met klassieke lijnen, scherp kapsel, ragtag look shirt.

Permalink Lees verder: "Lewis Powell" (291 words)

Posted October 16, 2016 07:59 PM, by Léon Krijnen't Skônste Plekske

Schijndel-2016.jpg

Dit afscheidscadeau moest nog verzilverd worden: de ezelwandeling met overnachting - en barbecue en vuurkorf - op ezelstal en minicamping 't Skônste Plekske in Schijndel.

Permalink Lees verder: "'t Skônste Plekske" (202 words)

Posted September 16, 2016 01:44 PM, by Léon KrijnenScholierenstaking?

scholierenstaking-1.jpg

Met oprecht respect voor het megamegakarwei wat ze op het stadsarchief verrichten met het taggen van de tigtienmiljoen foto's van de Bredase geschiedenis: er gaat wel eens iets fout.

Zoals bij deze twee, die als onderschrift meegekregen hebben: 'Scholierenstaking op de Rijksscholengemeenschap (Rijks-HBS)' Foto: Johan van Gurp, 9 mei 1984.

Permalink Lees verder: "Scholierenstaking?" (124 words)

Posted August 31, 2016 10:37 PM, by Léon KrijnenIk ga Via Breda, maar waarom woont hier niemand?

CSM.jpg

In alle rust een rondje over het voormalige CSM terrein gelopen, nadat Alfred Arbouw daar het kunstwerk 'Ik ga Via Breda' van Nina Lenting had onthuld.

Hoeveel honderdduizenden tonnen aan beton en staal zou daar nog in de grond zitten? Genoeg - en ook massief genoeg - om een kleine stad op te bouwen, maar het zal toch de bedoeling zijn dat het er ooit uit gehaald wordt.

Permalink Lees verder: "Ik ga Via Breda, maar waarom woont hier niemand?" (277 words)

Posted August 31, 2016 05:34 PM, by Léon KrijnenHugo Brouwer

hugo-brouwer.jpg

Een week of twee geleden was ik er al eens heen gereden, nadat ik gehoord had dat het in volle glorie op de 'cour' van het Graaf Engelbrecht College in de Haagse Beemden was herboren. Maar toen was de poort dicht, en kon ik er niet goed bij met de camera.

Vandaag stond de zon goed, de poort was open, en het staat er prachtig bij: het behouden reliëf van Hugo Brouwer.

Permalink Lees verder: "Hugo Brouwer" (517 words)

Posted August 30, 2016 07:15 PM, by Léon KrijnenDe Belcrum

vinkstraat.jpg

Onderstaande column heb ik op verzoek voor het nieuwe Belcrum Magazine geschreven.

Mijn vroegste herinneringen aan De Belcrum dateren van eind jaren '50. Gezien de exact 9 maanden tussen de huwelijksdatum van mijn ouders en mijn verjaardag is het aannemelijk dat ik verwekt ben tijdens de huwelijkreis op de fiets naar Limburg.

Permalink Lees verder: "De Belcrum" (409 words)

Posted July 26, 2016 12:22 PM, by Léon KrijnenBye bye Giant

Broken Giant 00001.jpg

'Einde verhaal', aldus Janus van Nispen na een blik op de scheuren in het frame van mijn oude trouwe Giant FCR. "En ben maar blij dat je het gezien hebt voordat je er doorheen gezakt bent".

Permalink Lees verder: "Bye bye Giant" (264 words)

Posted March 13, 2016 10:44 AM, by Léon KrijnenHalal zwemmen

halal-swimming.jpg

Ik weet niet goed wat ik van dat halal zwemmen in zwembad Sonsbeeck in Breda zou moeten vinden. Met de voors (wat een flauwekul) en tegens (anders komen die vrouwen nooit de deur uit, laat staan een zwembad in) kom ik op geen mening uit.

Permalink Lees verder: "Halal zwemmen" (206 words)

Posted March 10, 2016 09:21 AM, by Léon KrijneniPhone Scanner Box

iPhone-Scanner-Box.jpg

Zo! Dit ding wilde ik al een tijd maken: een iPhone Scanner Box. De knoop maar doorgehakt, omdat er al weken een dikke stapel foto's en krantenknipsels op de scanner lag te wachten. Maar die Epson doet er al gauw een minuut of over om een A4 in kleur op 360 dpi te scannen en weg te schrijven, en dat duurde me allemaal te lang. Met iedere moderne digitale camera met een beetje censor gaat het veel sneller, in 1-40 seconde of zo.

Permalink Lees verder: "iPhone Scanner Box" (491 words)

Posted January 12, 2016 09:43 PM, by Léon KrijnenWaar mag de rekening heen?

Leuk stukkie op de website van Omroep Brabant over Café Voorwaarts in Nieuw-Vossemeer. Over kroegbaas Herman Buijs die...

Posted by Leon Krijnen on Wednesday, January 6, 2016

Posted January 6, 2016 09:28 PM, by Léon KrijnenCanon Battery Box Diesel Punk 2.3

Wie veel fotografeert moet vaak batterijen opladen. Ik werd een beetje moe van het gedoe met vier opladers en vier...

Posted by Leon Krijnen on Tuesday, December 29, 2015

Posted December 29, 2015 07:50 PM, by Léon KrijnenBrabantse boeven en Bredase Daltons in digitale bajes

Wees gewaarschuwd: wie snel geboeid raakt door boeven, doet er misschien beter aan de website van het Brabants...

Posted by BN De Stem Breda on Monday, December 28, 2015

Posted December 29, 2015 09:41 AM, by Léon KrijnenBob Latchford

Bob Latchford .jpg

Op donderdag 26 januari 1984 nam ik s'morgens vroeg op de sportredactie de telefoon aan, en vertelde secretaris Ton van de Meer me dat er een Brit mee kwam trainen. Samen met Johan van Gurp inderhaast naar de Beatrixstraat waar alle NAC'ers met handschoenen en lange broeken al op het besneeuwde trainingsveld stonden. Bobby Latchford kwam met blote benen en zonder handschoenen de kleedkamer uit, stelde zich voor, kreeg een hesje, en schopte er zo vier of vijf in, met links en rechts.

Fotoalbum: Facebook/BNDeStemBreda

Permalink Lees verder: "Bob Latchford" (575 words)

Posted August 25, 2015 10:20 PM, by Léon KrijnenIn de sporen van hun vaders

Jan-en-Douglas.jpg

Ze schelen een paar jaar en groeiden bijna 7000 kilometer van elkaar verwijderd op. Maar Douglas Oskza-Szechowski (57, uit Dallas) en Jan Matejczyk (64, uit Dongen) delen de geschiedenis van de vaders aan wie ze hun bestaan te danken hebben. Ze hadden elkaar nooit eerder ontmoet, maar op maandag 3 augustus 2015 maakten ze een ‘Memorial Tour’ in de 74 jaar oude Dodge WC 56 van Matjeczyk. Langs Vrachelen, Ter Aalst, Den Hout, Made en Geertruidenberg.

Permalink Lees verder: "In de sporen van hun vaders" (752 words)

Posted August 4, 2015 11:05 AM, by Léon KrijnenVivian Maier

Vivian Mayer.jpg

Hoe meer ik fotografeer, hoe meer er lukt, en hoe meer er mislukt. En hoe meer respect ik krijg voor de fotografen van vroeger. Die waren echt niet aan het vissen met een mitrailleur, zoals ik nog steeds veel te vaak doe.

Permalink Lees verder: "Vivian Maier" (256 words)

Posted July 30, 2015 11:45 AM, by Léon KrijnenWe all love Ringo

We love Ringo. All hail Ringo!

Permalink Lees verder: "We all love Ringo" (25 words)

Posted July 28, 2015 09:01 AM, by Léon KrijnenKauw kauwt op pimpelmees

kauwkauwtpimpel.jpg

Ook goeiemorgen! Zit je net lekker aan de ochtend latte, begint er vak voor onze neuzen een van onze kauwen op een van onze pimpels te kauwen.

Permalink Lees verder: "Kauw kauwt op pimpelmees" (224 words)

Posted April 11, 2015 10:22 AM, by Léon KrijnenThijs Heslenfeld: what I see is what you get

Thijs-Heslenfeld.jpg

Over Thijs Heslenfeld heb ik de afgelopen jaren voor mijn krant en voor diverse stekken op internet een paar keer iets geschreven. Over zijn geweldige fotoboeken, over zijn manier van werken, over zijn reizen, over zijn manier van leven.
Thijs Heslenfeld is iemand die op een gegeven moment zo stevig de smoor in kreeg van alles wat hij tegen zijn eigen zin aan het doen was dat ie daar pardoes mee gekapt heeft. Thijs doet, schrijft en praat recht voor zij raap onder het motto: 'what I see is what you get'.

Permalink Lees verder: "Thijs Heslenfeld: what I see is what you get" (559 words)

Posted January 6, 2015 09:55 PM, by Léon KrijnenLachend of huilend, Sinéad blijft knokken

Sinead  Power - 01.jpg

Sinéad Power. Een naam die beklijft vanwege de naam, maar die door de trotse draagster er van meer dan waar gemaakt wordt.
Die zich niet schikt in haar lot, maar die tussen humor, depressie en verdriet altijd weer op probeert te staan. Huilend of lachend, debatterend of scheldend, en altijd vechtend op weg naar alleen maar dat doel: weer lopen.

Permalink Lees verder: "Lachend of huilend, Sinéad blijft knokken" (395 words)

Posted December 5, 2014 10:15 PM, by Léon KrijnenMet Christiaan Zwaniken in de Reigerstraat 2.0

exoskeletal.jpg

Dit is de lezing die ik - zo ongeveer - ik ben hier en daar van de tekst afgeweken - op zaterdag 8 november 2014 uitgesproken heb als inleiding van het 'kunstenaarsgesprek' dat ik daarna gevoerd heb met Christiaan Zwanikken.

Permalink Lees verder: "Met Christiaan Zwaniken in de Reigerstraat 2.0" (1345 words)

Posted November 9, 2014 10:08 AM, by Léon KrijnenToen in De Reigerstraat

JohanVanGurpMem - 01.jpg
Proost op de toekomst bij de buurman in De Reigerstraat, na de allerlaatste avonddienst, oktober 1980. Foto Johan van Gurp

Meer foto's: Facebook/LéonKrijnen

Bijna twee weken geleden hebben we met weemoed afscheid genomen van Spinveld 55 in Breda. Het pand waar een gedeelte van de huidige redactie van BN DeStem op een paar weken na 34 jaar gewerkt heeft. Dat gedeelte dat voor de fusie met het Brabants Nieuwsblad deel uitmaakte van de redactie van dagblad De Stem. De collega's die na de fusie in 1998 rond de eeuwwisseling aan het Spinveld terecht kwamen, of die later in het vak terecht gekomen zijn, hebben er de helft of minder van drie decennia gewerkt.

Permalink Lees verder: "Toen in De Reigerstraat" (924 words)

Posted October 1, 2014 12:54 PM, by Léon KrijnenDansen aan de overkant van de luie hoek

Dansschool.jpg

Echte Bredanaars kennen de kruising als 'de luie hoek'. Want op de ene hoek van de kruising Ignatiusstraat, Nassaustraat, Nassausingel en Wilhelminasingel zaten ze (in de Koepel), en op de tweede hoek lagen ze (in het Ignatiusziekenhuis. Maar op de derde hoek dansten ze, decennia lang.

Permalink Lees verder: "Dansen aan de overkant van de luie hoek" (667 words)

Posted July 3, 2014 09:09 PM, by Léon KrijnenFacebook app gaat audio en tv herkennen

Bij Shazam zullen ze er niet blij mee zijn, maar de Facebook app (Android en iOS) zou binnen nu en enkele weken - hou de updates in de gaten - voortaan audio moeten kunnen herkennen. Bijvoorbeeld van muziek thuis of in een openbare ruimte. De app gaat meer doen: tv-shows en series herkennen, en daar het seizoen en de aflevering bij presenteren.

Permalink Lees verder: "Facebook app gaat audio en tv herkennen" (147 words)

Posted May 22, 2014 10:24 AM, by Léon KrijnenTwee problemen met mijn Pebble

pebble.png

Soms ben ik een early adapter, soms een late one. Soms krijg ik spijt van de aanschaf van het een en soms dat ik het ander niet eerder gekocht heb. Soms weet ik het niet. Zoals met mijn Pebble Smart Watch bijvoorbeeld.

Permalink Lees verder: "Twee problemen met mijn Pebble" (233 words)

Posted May 21, 2014 10:27 AM, by Léon KrijnenBier, bijen, hommels en pimpels

koosje.jpg

Ik had aan het eind van de middag even naar De Beyerd willen gaan, maar dat is niet gelukt. Te mooi weer, twee fantastische blikken bier van een halve liter van een euro het stuk, en een hoop leven in de tuin.

Permalink Lees verder: "Bier, bijen, hommels en pimpels" (303 words)

Posted May 16, 2014 07:48 PM, by Léon KrijnenGa eens een keer naar het privacy café

open24hours.gif

U vind mij misschien een oude zeur, en wie weet heeft u gelijk. Maar ik blijf er af en toe toch op hameren: beveilig je digitale gedoetje! Zo af en toe vraag ik er wel eens iets over aan willekeurige bekenden, collega's, en vrienden, en vrijwel iedere keer moet ik weer concluderen dat die het allemaal wel geloven.
Schrikbarend laconisme, kennelijk gevoed door een mix van gemakzucht, koudwatervrees en struisvogelpolitiek.

Permalink Lees verder: "Ga eens een keer naar het privacy café" (382 words)

Posted May 12, 2014 09:59 PM, by Léon KrijnenDaan is dood

daan.jpg

Daan is dood. De vuile hoek zal zijn naam waar gaan maken. De vuile hoek, rechts achterom de bar (vanaf de voordeur, Daan kwam altijd binnen langs de achterdeur, via het restaurant) van ons stamcafé, De Beyerd, was van Daan.

Permalink Lees verder: "Daan is dood" (226 words)

Posted May 2, 2014 09:36 PM, by Léon KrijnenEen heel half uur privé happy met Happie

anja-happie.jpg

De afgelopen drie weken zijn we vanuit Breda een paar keer voor niks naar 51.513755, 4.176112 gereden (Oesterdam - Gortzakweg, Tholen) omdat we fan van Happie zijn, en hem graag een keer in levende lijve wilden zien.

Permalink Lees verder: "Een heel half uur privé happy met Happie" (221 words)

Posted April 20, 2014 10:57 AM, by Léon KrijnenRegilio Tuur, 20 jaar later

Regilio-Tuur-4.jpg

Jammer dat Regilio Tuur uitgesprongen is bij Sterren Springen, want ik had hem nog wel een keer willen zien. Niet omdat ie er iets van kon, maar omdat ik persoonlijk een paar mooie herinneringen aan Tuur koester. Toen ik tien dagen geleden verkeerd zapte sprong daar ineens Tuur in beeld, en verroest, zo op het oog was hij helemaal niks veranderd.

Permalink Lees verder: "Regilio Tuur, 20 jaar later" (562 words)

Posted April 15, 2014 09:21 PM, by Léon KrijnenOp weduwnaarschap naar de wereldtitel

Regilio-Tuur-3.jpg

Lees eerst: Regilio Tuur, 20 jaar later

KARHONKSON - Het is het type platteland waar je ieder moment verwacht dat The General voorbij komt scheuren, het buitenmaats opgefokte automobiel dat met The Dukes of Hazard erin de landelijke paden en lanen onveilig maakt.

ID: 6516039
Trefwoorden: regilio tuur; boksen
Auteur: Leon Krijnen
Titel: Dagblad De Stem en andere VNU kranten.
Editie: Alle edities
Oorspronkelijke publicatiedatum: 24/09/1994

Permalink Lees verder: "Op weduwnaarschap naar de wereldtitel" (2073 words)

Posted April 15, 2014 08:55 PM, by Léon KrijnenOp reis met Thijs

thijs-heslenfeld.jpg

Met Thijs Heslenfeld heb ik vier jaar geleden voor BN DeStem een verhaal gemaakt over zijn fotoboek Hot.
Thijs is het daarna steeds beter gegaan, als reiziger, als fotograaf, als schrijver en als reisleider. Met als resultaat na Hot ook Cold (Sailing to Antarctica), Men at Work en Au - er tikt een tijdbom in het Surinaamse oerwoud.

Permalink Lees verder: "Op reis met Thijs" (431 words)

Posted February 21, 2014 09:11 PM, by Léon KrijnenHCAW - OVVO 1976

hcaw-ovvo-570.jpg
Klik op de foto voor een vergroting (3000x4000, 2.7 mb)

Via een uitnodiging voor de Google + Group Open Archives belandde ik op Delpher, de door de Koninklijke Bibliotheek ontwikkelde zoekmachine voor het enorme gedigitaliseerde krantenarchief dat ze de afgelopen jaren ontwikkeld en opgebouwd hebben. Altijd leuk, even op je eigen naam zoeken.

Permalink Lees verder: "HCAW - OVVO 1976" (308 words)

Posted January 28, 2014 08:17 PM, by Léon KrijnenTazzy Devil Docking Station en Minny de Muis

tazzy.jpg

Deze Tazzy Devil, ooit van Down Under - Warner Brothers Movie World Gold Coast - mee terug naar huis genomen, staat als docking station voor de iPhone op mijn nachtkastje. Gaatje in zijn Down Undertje gemaakt waar het kabeltje doorheen gaat. Ik heb hem voor de foto even mee naar beneden genomen, toen ik de Pebble Smartwatch wilde gaan installeren, maar die bleek leeg uit de doos te komen en moest eerst aan het elektra infuus.

Permalink Lees verder: "Tazzy Devil Docking Station en Minny de Muis" (368 words)

Posted January 24, 2014 12:07 PM, by Léon KrijnenPebble

pebble.png

Het goede nieuws: mijn Pebble smartwatch is gearriveerd in Nederland, bijna een maand nadat ie vanuit Singapore verzonden is.

Permalink Lees verder: "Pebble" (112 words)

Posted January 22, 2014 12:15 PM, by Léon KrijnenDenny Christian en Harry Thomas in China Garden

denny-christian.jpg

Leuke thread op Facebook, met veel likes en comments: een ansichtkaart van Breda, begin jaren zestig. Te leuk om te laten lopen, goed voor een apart stukkie hier. En op Facebook.

Permalink Lees verder: "Denny Christian en Harry Thomas in China Garden" (332 words)

Posted January 17, 2014 10:34 PM, by Léon KrijnenAcht miljoen keer zoveel geheugen

olivetti-m10.jpg

Mijn MacBook Pro loopt als de brandweer nu Martin Ommering er een 512 GB Samsung 840 Pro SSD in gezet heeft in plaats van de originele HD. Veel over gelezen vooraf, maar als je die getallen in die benchmarks leest, daar heb je geen gevoel bij. De beleving komt pas bij het doen. Het ding vliegt!

Permalink Lees verder: "Acht miljoen keer zoveel geheugen" (170 words)

Posted January 16, 2014 04:18 PM, by Léon KrijnenNelson Mandela Park, Breda

mandela-park.jpg

Volgens burgemeester Peter van de Velden zou er een straat of plein in Breda naar Nelson Mandela vernoemd moeten worden.
Zo heeft ie gezegd tijdens de nieuwjaarsreceptie, maar het zou wel een straat met een beetje allure moeten zijn.

Permalink Lees verder: "Nelson Mandela Park, Breda" (119 words)

Posted January 6, 2014 08:31 PM, by Léon KrijnenKankerhumor

Altijd lastig, humor. Waar de een van het lachen in de hik schiet, loopt de ander van woede paars aan. Wat door mij als verfijnde ironie bedoeld is, kan ook als toppunt van vilein venijn opgevat worden.

Permalink Lees verder: "Kankerhumor" (334 words)

Posted December 14, 2013 12:36 PM, by Léon KrijnenKiev

Mooi hoor, zo'n monitor vullende pano, deze van de demonstraties in Kiev. Misschien zelf maar eens eentje proberen te maken van een mooie vakantiefoto.

Posted December 9, 2013 05:27 PM, by Léon KrijnenDoe er iets aan!

Black-Spare-small.jpg

Zo vaak gaat de voorklep van Dorus nou ook weer niet open, maar als zijn muiltje geopend werd schreeuwde dat rode reservewiel van vroeger me toe: Hey! You! Doe er iets aan!

Meer foto's op Facebook

Permalink Lees verder: "Doe er iets aan!" (344 words)

Posted September 22, 2013 08:01 PM, by Léon KrijnenNationale Monumentendag

breda-musuem-s.jpg

De voordeur van het Breda's Museum is een slordige honderd meter van die van ons verwijderd. Dus om klokslag twaalf op de Nationale Monumentendag naar binnen gestapt om de nieuwste aanwinst te bekijken.

Permalink Lees verder: "Nationale Monumentendag" (183 words)

Posted September 14, 2013 06:09 PM, by Léon KrijnenRondje kermis in Roosendaal

kermis-roosendaal.jpg

Altijd leuk, een rondje kermis fotograferen, ditmaal afgelopen zondag in Roosendaal. Krijg er alleen een bijkans onbedwingbare neiging van om toch maar een Canon 70-200 F/2.8 L IS II USM te gaan kopen. Jammer dat vrijwel alle kermisklanten ziende blind en horende doof waren voor de juweeltjes van orgels die er stonden in het kader van een draaiorgeldag.

Foto's op Facebook: Google/QBDPkQ
En op Google + : Google/3e402i

Permalink Lees verder: "Rondje kermis in Roosendaal" (582 words)

Posted September 10, 2013 01:39 PM, by Léon KrijnenMezelf als schilder, 45 jaar na dato

leon-1968.jpg

Verrassende bijvangst, toen we in Stadsarchief.Breda.nl in de adresboeken aan het zoeken waren op voorgaande bewoners van ons huisje in de Van Goorstraat. Keer mijn eigen naam ingetikt, en verroest, komt daar een schilderij, meer een affiche, tevoorschijn, waarbij ik als maker omschreven ben.

Permalink Lees verder: "Mezelf als schilder, 45 jaar na dato" (341 words)

Posted July 22, 2013 12:50 PM, by Léon KrijnenOuderwets navigeren met de kaart op schoot

baronierijders-nsu-prinz.jpg
Meer foto's: klik op de foto

Er zijn babyboomers die er een trauma aan overgehouden hebben: ouders die elkaar op weg naar de Costa Brava het rijdende kot uitvochten, de ANWB kaarten en het telefoonnummer van de alarmcentrale op schoot. Maar er zijn ook echtparen die het zonder enige spanning een leven lang doen, bij leven en welzijn, gezondheid en ziekte, voor- en tegenspoed: samen navigeren.

Permalink Lees verder: "Ouderwets navigeren met de kaart op schoot" (522 words)

Posted March 25, 2013 04:15 PM, by Léon KrijnenLeven op een broeiende berg rottend en stinkend vuilnis

De stank mist ze niet, de hitte wel. Vooral de warmte van mensen en de kinderen die haar hart gestolen hebben. Een paar maanden geleden wist Ilse Wolf amper waar de Filipijnen lagen, nu weet ze zeker dat ze weer terug zal gaan. Om te proberen om iets bij te dragen aan het verbeteren van de levensomstandigheden van de kinderen die in de sloppenwijken rond de immense vuilnisbelt van Manilla wonen.

Permalink Lees verder: "Leven op een broeiende berg rottend en stinkend vuilnis" (932 words)

Posted March 19, 2013 09:48 PM, by Léon KrijnenParkstraat vol Porsches

porsches.jpg

Klik op de foto voor meer foto's

De Parkstraat in Breda was zondagmiddag het domein van Porsche. Enkele tientallen bolides in alle soorten, van alle bouwjaren, maakten een tussenstop bij House of Pertijs. Ze namen deel aan een rondrit door Brabant, met start en finish in Eindhoven.

Posted March 19, 2013 09:03 PM, by Léon KrijnenVan Lelijk Eendje tot rijksmonument

scharen.jpg
Klik op de foto voor meer foto's

Sportcentrum De Scharen, op de hoek van de Topaasstraat en de Claudius Prinsenlaan in Breda, is sinds gisteren een rijksmonument. Dat heeft staatssecretaris Jet Bussemaker (Cultuur) maandagmorgen bekend gemaakt in het Evoluon in Eindhoven, dat nu ook de status van rijksmonument heeft.

Permalink Lees verder: "Van Lelijk Eendje tot rijksmonument" (437 words)

Posted March 19, 2013 08:51 PM, by Léon KrijnenAltijd terug naar pa en ma

hardwell.jpg

Manchester, Mumbai, Chicago, San Diego. Robbert van de Corput (1988) is niet vaak thuis. Als DJ Hardwell maakt hij meer vlieguren dan de gezagvoerder van een jumbojet. Drie paspoorten heeft hij. Twee ervan staan bomvol stempels en stickers. Maar de band met Breda is vanouds hecht. Daar wonen zijn ouders en is zijn studio.

Zomaar wat optredens in december en januari: Manchester, Londen, New Delhi, Sentosa, Mumbai, Praag, Wenen, Athene, Glasgow, Milaan, Rubiera, Liverpool, Birmingham, Las Vegas, Mexico City, Miami, Chicago, San Diego, Anaheim, Parijs, Neurenberg, Tel Aviv en Rome.

Permalink Lees verder: "Altijd terug naar pa en ma" (1347 words)

Posted December 24, 2012 07:40 PM, by Léon KrijnenBellen blazende pinguins en een bange baviaan

makaak.jpg

Tot en met 5 mei 2013: de mooiste natuurfoto’s van de wereld in het Museon. Het museum vertoont voor de tweeëntwintigste maal de tentoonstelling ‘Wildlife Photographer of the Year’. De expositie in het Museon, tussen het Gemeentemuseum en het Omniversum in Den Haag, is samengesteld uit de bekroonde foto’s van The Wildlife Photographer of the Year Competition. Een prestigieuze internationale fotografiewedstrijd, waar ieder jaar ’s werelds meest vooraanstaande natuurfotografen aan deelnemen.

Permalink Lees verder: "Bellen blazende pinguins en een bange baviaan" (1004 words)

Posted December 20, 2012 09:23 PM, by Léon KrijnenTwitterende Sovjets

sovjet-koolmees.jpg

Wat zijn exoten? Als je maar ver genoeg teruggaat, stammen we uiteindelijk allemaal af van dezelfde ondernemende vis die hogerop wilde. Mens en dier. Voor mijn part van Adam en Eva, voor wie in God en niet in Darwin gelooft. Maar dan zou er in dat prille begin toch inteelt aan te pas gekomen moeten zijn voor de volgende stap?

Permalink Lees verder: "Twitterende Sovjets" (287 words)

Posted December 9, 2012 11:26 AM, by Léon Krijnen