KCMirror.png

Laura

laura.jpg

Logeerhonden en katers en poezen, anonieme hongerige aanlopers dan wel tijdelijke statushouders, hebben we vaak te logeren gehad. Altijd leuk om te zien hoe zo'n hond, soms een jaar later, vrolijk uit de auto springt, en bij de voordeur gaat staan kwispelen.

Om vervolgens in de keuken met een vragend beschuldigende blik om te kijken omdat zijn etensbak niet gevuld klaar staat.
Poezen komen er niet meer in, vanwege de halftamme koolmezen en merels.

De nieuwste gast in ons kakelbonte stadsvilla is papegaai Laura, maar daar is iets mee, we vermoeden een jeugdtrauma.

Permalink Lees verder: "Laura" (291 words)

Posted January 16, 2016 03:01 PM, by Léon KrijnenDe gratie Gods

Discussiërend over God, het koningshuis, de gekozen burgemeester en de verwarming van de aarde is er maar weinig ruimte voor genuanceerde standpunten. Raak je verzeild tussen voor- en tegenstanders, en ben je in die heikele kwesties voor noch tegen, dan word je door beide kampen bij het andere ingedeeld. En soms met hoon overladen, omdat je hun grootste gelijk niet begrijpt.

Permalink Lees verder: "De gratie Gods" (271 words)

Posted January 9, 2016 10:10 AM, by Léon KrijnenWild West-Brabant

criminaliteit.jpg

Dat Breda een moordstad is wist ik al, anders was ik er niet het grootste gedeelte van mijn leven tot nu toe blijven hangen. Nu is de Parel van het Zuiden ineens de hoofdstad van West-Brabant, de moordlustigste regio van Nederland.

Permalink Lees verder: "Wild West-Brabant" (299 words)

Posted January 2, 2016 11:01 AM, by Léon KrijnenMad Friday

pissed-santa.jpg

Verroest, zie net op de kalender dat dit mijn laatste column van dit jaar is. Vandaag over een week is het tweede kerstdag, en de zaterdag daarop is de tweede dag van 2016, dus volgende week zult u zonder mij door moeten zien te komen.

Permalink Lees verder: "Mad Friday" (322 words)

Posted December 19, 2015 02:10 PM, by Léon KrijnenDe sociale staat van Nederland

sociale-staat.jpg

Mooie uitdaging: ‘De sociale Staat van Nederland’ hier bespreken.
Een download van 38 megabyte is maar een paar minuten video. Maar dat rekensommetje van één foto voor duizend woorden klopt. Zo ongeveer dan, want dat document, overigens ook als boek verkrijgbaar, telt ruim 113.000 woorden.

Permalink Lees verder: "De sociale staat van Nederland" (287 words)

Posted December 13, 2015 09:12 PM, by Léon KrijnenRoyke en Nieky

Royke.jpg

Vandaag kom ik uit de kast. Nee, niet die kast, de tv- kast. Interesseert me niet wat u ervan denkt, maar ik ben he-le-maal gek op Roy Donders en Nieky Holzken. Stylist van het Zuiden en De Knock-Out van Brabant.

Permalink Lees verder: "Royke en Nieky" (276 words)

Posted December 5, 2015 02:13 PM, by Léon KrijnenVeiligheid

Ezelshoeve.jpg

De timing had wel wat beter gekund. Op de dag af veertien dagen na de aanslagen in Parijs en de daaruit voort vloeiende maatregelen kwam het Centraal Bureau voor de Statistiek tot de conclusie dat inwoners van een stad zich nagenoeg net zo veilig voelen als de bewoners van het platteland.

Permalink Lees verder: "Veiligheid" (300 words)

Posted November 24, 2015 02:01 PM, by Léon KrijnenArmand

armand-1967.jpg
Armand, zoals ik hem kende, in 1967

Aan namedroppen heb ik een hekel, maar nu mag het wel even, over Armand. Als rebelse 16-jarige liep ik in de legendarische zomer van 1967 weg, van huis, van Helmond.

Permalink Lees verder: "Armand" (323 words)

Posted November 21, 2015 10:40 AM, by Léon KrijnenRugnummers?

barend-barendse.jpg
Beeld en Geluid Wiki:Barend Barendse

Ieder dier verdient een naam. De schaapsherder, varkensboer en melkveehouder hebben hun best werpende ooi of zeug van een mooie naam voorzien. Maar net zoals de populariteit van de koe staat en valt met de hoeveelheid melk die ze levert, is die dierenliefde zakelijk.

Permalink Lees verder: "Rugnummers?" (293 words)

Posted November 14, 2015 10:02 PM, by Léon KrijnenDe girepprik

Obama-flue-shot.jpg

Er is tegenwoordig nauwelijks een keuze die ik zonder internet maak. Als consument met het plan om iets te kopen, als reiziger op zoek naar tickets. Als fotograaf, nerd of klusser met een nijpend probleem, als chauffeur van soms sputterende oldtimers. Als eeuwige nieuwsgierige, zoekende naar antwoorden op oplossingen.
Behalve als ik iets denk te mankeren, want dan ga ik naar de dokter. Omdat die ervoor gestudeerd heeft en ervaring heeft met allerlei patiënten met dezelfde klachten. Het heeft geen zin om op internet te gaan zoeken naar aandoening, kwaal of mankement.

Permalink Lees verder: "De girepprik" (284 words)

Posted November 7, 2015 03:40 PM, by Léon KrijnenRugby

All-Blacks.jpg

De reden dat ik geen full blown-abonnement heb op Fox, of op de app van Major League Baseball, is de verslaving. Ik kijk niet vaak honkbal, maar als ik bij een wedstrijd terecht kom, blijf ik hangen tot ie uit en over is.

Permalink Lees verder: "Rugby" (303 words)

Posted November 1, 2015 09:50 AM, by Léon KrijnenPrettige dag verder

Ontvrienden of niet? Het is een dilemma waar ik me vaker voor geplaatst zie, nu zelfs enkele vrienden en vriendinnen van mijn eigen leeftijd er bij herhaling hardnekkig naar beginnen te solliciteren.
Door zich op mijn Facebooktoko op hun ouwe dag tot mijn verbazing tot nieuwe xenofoob te ontpoppen. En ook nog reageren met drie- of vierletterwoorden, die ze soms zelfs verkeerd spellen, vaak in hoofdletters, afgesloten door een salvo uitroeptekens.

Permalink Lees verder: "Prettige dag verder" (295 words)

Posted October 24, 2015 01:35 PM, by Léon KrijnenKlaas D. en Geertje W.

kauwtje.jpg

Iedere morgen, als we de keukendeur open doen, arriveert met fladderend machtsvertoon en oorverdovend kabaal een familie van of tien tot vijftien kauwtjes vanaf de schoorstenen van het huis van staatssecretaris Klaas D.
Dat D. mijn diagonale achterbuurman is, daar kwam ik pas achter toen vorige week een mobiele bewakingsinstallatie voor zijn huis geplaatst werd.

Permalink Lees verder: "Klaas D. en Geertje W." (300 words)

Posted October 17, 2015 11:11 AM, by Léon KrijnenRijlessen

rijlessen.jpg

Zo vaak komt het nu ook weer niet voor dat mij, terwijl mijn deadline begint te jeuken, pardoes een onderwerp in de schoot wordt geworpen. Al is het een moeilijke, want wat je er ook over gaat schrijven, het is onvermijdelijk op het randje van melig of ranzig. De rijscholen dus, die rijlessen aan schijnen te bieden in ruil voor seks.

Een net zo creatieve als logische invulling van de naam rijschool, was het eerste wat me te binnen schoot. Met de onvermijdelijke vraag: of is dit de zoveelste hoax? Die zich als een mega-inktvlek verspreidt via de sociale media om daarna door alle kranten nog een keer opgedweild en afgedrukt te worden.

Permalink Lees verder: "Rijlessen" (299 words)

Posted October 10, 2015 02:09 PM, by Léon KrijnenTevreden rokers

Granny-smoking.jpg

Mijn laatste sigaar heb ik ergens in 2008 gedoofd. In het stamcafé, de enige plek waar ik af en toe de fik in een Havana stak. Na de zomer had ik geen zin meer om het terras op te gaan zoeken om aan mijn gerief te komen.
Ook niet toen de kroegbaas, in een geslaagde poging alle rokers te vriend en als klant te houden, het terras infrarood ging verwarmen.

Permalink Lees verder: "Tevreden rokers" (328 words)

Posted October 3, 2015 10:01 AM, by Léon KrijnenVolkswagen

vwroest.jpg

Omdat ik al 30 jaar, zolang de zon schijnt, in dezelfde Kever rond rij, wordt verondersteld dat ik een VW fanboy ben. Dus worden er nu vragen gesteld en grappen gemaakt over mijn VW verslaving.

Permalink Lees verder: "Volkswagen" (296 words)

Posted September 26, 2015 10:26 PM, by Léon KrijnenGenoeg

Carnaval-1979-s.jpg

Nou, vooruit dan, voor de allerlaatste dan toch nog iets over Zwarte Piet. In 1979, 36 jaar geleden, werd daar nog niet moeilijk over gedaan. Toen was het motto voor de Bredase Carnavalsoptocht 'Te stom om los te lopen'. Vraag me niet meer waarom ik als Zwarte Piet mee deed, maar in de geest van dat motto had ik voor 15 gulden (!) een Solex gekocht.

Permalink Lees verder: "Genoeg" (466 words)

Posted September 19, 2015 10:50 AM, by Léon KrijnenHoek van Holland

hoek-van-holland.jpg

Hoek van Holland dreigt te degraderen. Tenminste, als de vluchtelingenstroom volgens de voorspellingen af gaat buigen, nu Poort Calais van Fort Europa dicht getimmerd wordt.

Hoek van Holland, waar ik ooit voor het eerst de zee aanschouwde. En pardoes stilviel, verbluft door het aanzicht van het eindeloze woedende water.

Maar zou het?

Permalink Lees verder: "Hoek van Holland" (290 words)

Posted August 23, 2015 10:20 AM, by Léon KrijnenBreda, de klaagstad

wegwerkzaamheden.jpg

Ik heb nooit het idee gehad dat klagen iets is dat Bredanaars in de genen zit. Kankeren en mopperen wel, maar dat is zo typisch Nederlands, dat Breda niet veel af zal wijken van de nationale norm. Toch ik het gevoel te krijgen dat Breda een stad van klagers geworden is.

Permalink Lees verder: "Breda, de klaagstad" (449 words)

Posted August 16, 2015 09:19 AM, by Léon KrijnenHalf Black Pete

half-zwarte-piet.jpg

Het is midzomer. Sinterklaas zet pas over een dikke drie maanden voet aan wal, maar het gaat nu al weer over Zwarte Piet. Stiekem wens ik altijd dat ik half bruin of helemaal zwart ben als die discussie weer losbarst. Omdat ik er dan zonder enige schroom aan deel zou kunnen nemen.

Permalink Lees verder: "Half Black Pete" (313 words)

Posted August 15, 2015 10:34 AM, by Léon KrijnenGeorges Paillot

Georges Paillot.jpg

De man met één been was de Fransman Georges Paillot, die zijn andere been in 1926 als jochie van 5 onder een Parijse tram verloor. Nog voor hij volwassen was maakte hij van dat ene been verloren been - of het overgebleven been, het is maar net hoe u dat bekijkt - zijn broodwinning. De rest van zijn leven liep hij rond de wereld, waarbij hij minstens vier keer Nederland aandeed; in 1950, 1955, 1970 en 1976.

Permalink Lees verder: "Georges Paillot" (739 words)

Posted August 9, 2015 10:38 AM, by Léon KrijnenCecil

cecil.jpg

Wat betreft dommigheid, lompheid, onbeschoftheid en stupiditeit in commentaren op internet dacht ik onderhand alles meegemaakt te hebben. Op de website van de krant, waar ik het voorrecht geniet ook door de geweigerde commentaren te kunnen bladeren, op de sociale media.

Permalink Lees verder: "Cecil" (290 words)

Posted August 9, 2015 09:55 AM, by Léon KrijnenDe Correspondent

decorrespondent.jpg

Eigenlijk zou iedereen die denkt ergens iets van te vinden, even naar De Correspondent moeten surfen. Daarna weet je niet meer zeker of je iets zeker weet. Of het nou over criminaliteit, seks, drank, drugs, rock-’n-roll, vluchtelingen, Russen, seriemoordenaars, IS, moslims, conservatieve katholieken of klassieke muziek gaat, De Correspondent weet er zo’n draai aan te geven dat je op je verkeerde been staat te wankelen.

Permalink Lees verder: "De Correspondent" (274 words)

Posted August 4, 2015 11:01 AM, by Léon KrijnenOkselfris

AlpedHuez2006.jpg

Op mijn leeftijd, met mijn gewicht, weet ik één ding zeker als ik weer eens op de racefiets klim. Of ik nou 10, 20 of 100 kilometer doorsukkel, ik komt zeiknat thuis.
Van het zweet, dat door dat ademend lycra aan alle kanten naar beneden druppelt. Tot in mijn schoenen toe. Of opdroogt tot spectaculaire zoutkorsten.

Permalink Lees verder: "Okselfris" (289 words)

Posted July 25, 2015 09:28 PM, by Léon KrijnenVerzamelaars

norman-rockwell.jpg
Dit schilderij van Norman Rockwell - 'The Rookie' - bracht vorig jaar 22.5 miljoen dollar op toen het geveild werd.

Als niet-verzamelaar krab ik wel eens achter mijn oren, zo van ‘had ik verdorie maar dit’ of ‘had ik sakkerju maar dat’. Niet-verzamelaars doen allerlei dingen altijd te vroeg weg, om ze te laat te kopen. Al heb ik het, ook achteraf gezien, redelijk goed gedaan toen ik mijn enige echte verzameling ooit, een zootje zwarte bakelieten telefoons, twaalf jaar geleden in één deal de deur uitgedaan heb.

Permalink Lees verder: "Verzamelaars" (337 words)

Posted July 18, 2015 10:20 AM, by Léon KrijnenVoor u?

no-tip.jpg

Zoals zoveel dingen zijn ze volgens mij uit de Verenigde Staten uiteindelijk hierheen gewaaid: de obligate vragen. In de dienstverlening. Bij de kassa, aan tafel.

Permalink Lees verder: "Voor u?" (311 words)

Posted July 11, 2015 09:06 AM, by Léon KrijnenInternetconsultatie

big-bro.jpg

Of het laf, moedig, dom of slim is van Tspiras en Varoufakis om het Griekse volk over hun eigen ondergang of overleven te laten beslissen, daar kom ik niet uit.
Terwijl ik me INTUSSEN afvraag of onze eigen regering bewust en uitgerekend op dit moment een wellicht nog heikeler beslissing vanuit het Torentje bij ons over de schutting heeft gegooid.

Permalink Lees verder: "Internetconsultatie" (292 words)

Posted July 4, 2015 12:54 PM, by Léon KrijnenSpijt?

spijt.jpg

Bij de NS hebben ze een directeur ethiek aangesteld. Lijkt me dat zo iemand wel iets meer dan 60 uur per week nodig zal hebben om het imago van wat ooit onze nationale trots was, weer wat op te poetsen.

Maar mocht ie, niet echt ongebruikelijk op dat niveau, voor twee dagen werk drie keer modaal scoren, dan zou ik hem de rest van de week scherven laten ruimen bij ProRail en VCO-NCW. Daar kunnen ze ook wel een ethische spin dokter gebruiken, die de top voor uitglijders behoedt.

Permalink Lees verder: "Spijt?" (308 words)

Posted June 28, 2015 08:28 PM, by Léon KrijnenNutella

nutella.jpg

Niets zo onweerstaanbaar én verslavend als de combinatie van vet én zoet. Iedere diëtist weet het, u weet het, ik weet het. Maar ja, zonder een lekkere vette zoete hap bij de cappuccino kom ik ’s morgens niet op gang. Liefst een croissant met amandelen, of een blok melkchocola met hazelnoten.

Permalink Lees verder: "Nutella" (303 words)

Posted June 20, 2015 09:02 AM, by Léon KrijnenIk rik!

christal ball.jpg

Tot nog toe - afkloppen - heb ik nog nooit iets te maken gehad met het UWV. Maar omdat nogal wat collega’s, of vrienden die tot dan bij andere bedrijven werkten, noodgedwongen bij die instantie aan hebben moeten kloppen, hoor ik wel eens wat. Bijvoorbeeld van een journalist van mijn leeftijd, een klassieke analyticus, die een baan als taxi-chauffeur aangeboden kreeg.

Permalink Lees verder: "Ik rik!" (285 words)

Posted June 13, 2015 10:19 AM, by Léon KrijnenDe weergorilla

Kim-Jong-Un.jpg

Foto: Kim Jongun eist beter weer bij het Noord Koreaanse KNMI

Er zijn wel meer mensen die ik geregeld mis, nadat ze van ons ondermaanse naar de bovenmaanse hel of hemel vertrokken zijn. Maar zo gauw het om zon of regen, donder en bliksem gaat, mis ik de klassieke ijs en weder dienenden, de weermannen van weleer.

Permalink Lees verder: "De weergorilla" (317 words)

Posted June 6, 2015 02:15 PM, by Léon KrijnenRoland Garros

rolandgarros.jpg

Ion Tiriac, de coach van Ilie Nastase, placht bij dat soort gelegenheden wel eens een glas op te eten - als het maar kristal was. Verder dan deze poging ben ik na een desondanks gewonnen weddenschap niet gekomen, hier op het terras van Roland Garros, onder het toeziend oog van nestor Bep van Houdt

Op de middelste zaterdag mis ik Roland Garros. Van 1982 tot en met 1996 zat ik er tennis te bekijken, en over tennis te schrijven. Om iedere avond zo snel mogelijk de Rive Gauche op te zoeken, waar we in Café Danton kind aan huis waren.

Permalink Lees verder: "Roland Garros" (337 words)

Posted May 30, 2015 12:59 PM, by Léon KrijnenPraat Nederlands met me

bankiers.jpg

Bankiers zijn lelijke mensen met een mooi pak aan. Kijk er voor uit. Aldus mijn financieel adviseur, die me maar meteen waarschuwde voor sommige assuradeurs, hun tussenpersonen, en zelfs zijn eigen kompanen.

Permalink Lees verder: "Praat Nederlands met me" (296 words)

Posted May 23, 2015 10:39 AM, by Léon KrijnenBB wie?

Met een ingrijpende verjonging blijkt een soort van generatiekloof in de redactie geslagen. Moesten we vrijdag de nieuwe jongeren tijdens het ochtendoverleg uitleggen wie BB King was. BB wie?

Permalink Lees verder: "BB wie?" (299 words)

Posted May 17, 2015 11:06 AM, by Léon KrijnenVroeger

kinderen-op-straat.jpg

Vroeger was alles beter. Vroeger speelden we gewoon op straat, vijf dagen per week naschools, en in het weekeinde de hele dag. Vroeger mochten we - moesten we - lopend naar de kleuterschool.

Permalink Lees verder: "Vroeger" (282 words)

Posted May 9, 2015 03:08 PM, by Léon KrijnenTexel

texel.jpg

Snobistisch of niet, qua landen was ik de tel al een tijdje kwijt, en ik heb helemaal geen idee op hoeveel eilanden ik ooit geweest ben. Het mooiste? Moeilijk.

Permalink Lees verder: "Texel" (304 words)

Posted April 18, 2015 09:51 AM, by Léon KrijnenSpringen voor NAC

Morgen is het 184 jaar geleden dat 74 soldaten, in strak gelid en stevig tempo de Broughton hangbrug over de Irwell bij Manchester kapot marcheerden. Iedere architect kent dat schoolvoorbeeld van verwoestende resonantie.

Permalink Lees verder: "Springen voor NAC" (289 words)

Posted April 11, 2015 01:23 PM, by Léon KrijnenIndia

gwalior.jpg

Na twee maanden India is het even wennen. Het is zo saai, stil en grijs hier. Daar is het net zo treurig als kleurig, net zo droef als vrolijk, overal oorverdovend en soms doodstil, met de meest fantastische mensen, ertussen de meest ongelooflijke oplichters en leugenaars.

Permalink Lees verder: "India" (308 words)

Posted April 6, 2015 08:28 PM, by Léon Krijnen1984

bophal-s.jpg

Af en toe heb ik heimwee naar een jaar of dertig terug. Naar die tijd zonder Facebook, Twitter, websites, smartphones. Met een muntentelefoon in de hoek van het stamcafé, achter het biljart. Zonder de godzalige dag door berichten, gekwetter, getjilp, messages, piepjes en updates.

Permalink Lees verder: "1984" (297 words)

Posted January 31, 2015 10:06 AM, by Léon KrijnenLang leve Fred Teeven

fred-teeven.jpg

Tot voor kort had ik niks met Fred Teeven. Teeven, mijn nekharen gingen van de naam alleen al overeind staan. Teeven, ik kon de man niet zien, ik wilde hem niet horen.

Permalink Lees verder: "Lang leve Fred Teeven" (283 words)

Posted January 24, 2015 11:04 AM, by Léon KrijnenAnna List?

anna-list-small.jpg
Click voor pop-up

Waar ik soms dagelijks over schrijf, is de bouw van het nieuwe station in de stad waar ik woon: Breda Centraal. Als werk zie ik het niet, meer als een hobby waar ik zomaar salaris voor krijg.
U hoort mij over het station dus niet klagen. In tegenstelling tot nogal wat lezers van onze krant of bezoekers van website en Facebook. Regelmatig hebben ze een punt, want de bouw verloopt niet altijd even gladjes.

Eerdere post op Facebook.

Permalink Lees verder: "Anna List?" (314 words)

Posted January 18, 2015 03:41 PM, by Léon KrijnenPostcrossing

postcrossing.jpg

Opgeslagen heb ik het helaas niet, maar in 1987 verstuurde ik mijn eerste e-mailtje.
Het vertrok vanaf een DOS terminal via het Amsterdamse NEABBS en het Fidonet naar een een apenstaart in de Verenigde Staten.

Permalink Lees verder: "Postcrossing" (288 words)

Posted January 3, 2015 10:05 AM, by Léon KrijnenHappy New Year!

happy-new-year.jpg

De week mag ik hier altijd afsluiten, maar het allerlaatste woord van het jaar heb ik maar af en toe: als de laatste zaterdag van het jaar tevens de laatste dag van het jaar is. Hoe dan ook, mijn laatste column van het jaar heb ik al vaker geschreven, en altijd weet ik niet goed wat ik ermee moet: terugblikken of vooruitkijken?

Permalink Lees verder: "Happy New Year!" (309 words)

Posted December 27, 2014 02:25 PM, by Léon KrijnenDemocratie

samsom.jpg

Wie niet weet waar hij op moet stemmen moet PvdA stemmen. Omdat je dan zeker weet dat je niet weet waar je op gestemd hebt. Want bij de PvdA staat maar één ding vast: dat geen enkel standpunt vast staat.

Permalink Lees verder: "Democratie" (313 words)

Posted December 21, 2014 07:35 PM, by Léon KrijnenZitten

zitten.jpg

Zitten is het nieuwe roken. Laatste mantra van hen die garanderen dat we via meer van het een en/of minder van het ander langer zullen leven.
De hard cores onder die profeten voorspellen daarbij een gelukkiger staat van zijn als bijverschijnsel.

Permalink Lees verder: "Zitten" (309 words)

Posted December 13, 2014 09:55 AM, by Léon KrijnenJeugdidolen

bill-cosby.png

Het zegt iets over mijn leeftijd, die onvermijdelijk voortschrijdende grootheid, dat het mijn idolen waren. Een zinloze neiging tot uitstel van acceptatie: tijd, resulterend in de dood, is de grote gelijkmaker, die iedere seconde voor iedereen hetzelfde telt.

Bill Cosby en Rolf Harris waren twee van mijn jeugdidolen. De een zwart en Amerikaan, de ander blank en Australisch.

Permalink Lees verder: "Jeugdidolen" (295 words)

Posted December 6, 2014 10:51 AM, by Léon KrijnenOma God

tourist-menu.jpg

Mijn Italiaans is nagenoeg niks. Geen ramp in Rome, waar iedere Italiaan die iets aan je denkt te kunnen verdienen daarvoor de juiste Engelse woorden weet op te diepen.

Zoals ‘good price’, door die charismatische charmeurs met hun stralende glimlach in één en dezelfde adem gevolgd door ‘my friend’. Wat er me ondanks mijn gebrek aan Italiaans opvalt: de jeugd spreekt er de moedertaal onversneden.

Permalink Lees verder: "Oma God" (355 words)

Posted November 29, 2014 11:41 AM, by Léon KrijnenHipster of Jihadi?

mazen.jpg
Foto: Mazen Hariz: 'Who's That Lebanese Man With A Beard: Hipster Or Jihadi?'

Het is een van de mooiste liedjes die ik ooit gehoord heb. Frederique Spigt zingt het bijna hypnotiserend. Een pracht van een nummer, maar anno 2014 met een tamelijk ongelukkige titel, die tot overmaat van ramp 14 keer gezongen wordt: Isis.

Permalink Lees verder: "Hipster of Jihadi?" (313 words)

Posted November 15, 2014 10:43 AM, by Léon KrijnenNokia

Anno 2014 is het bijna niet meer voor te stellen, dat tot nog maar tien jaar geleden Nokia hetzelfde betekende als gsm’etje of mobieltje. Bijna iedereen die in de jaren negentig van de vorige eeuw of begin deze eeuw zo’n ding had, belde met een Nokia.

Permalink Lees verder: "Nokia" (312 words)

Posted November 9, 2014 08:41 AM, by Léon KrijnenKlapkoeien

Mijn dagen beginnen met De Correspondent, die ik voor het opstaan even scan, na het wekkertje op de opgeladen iPhone. Meestal lees ik voor het douchen snel het Verhaal van de Dag, dat ik iedereen aan kan raden. Vrijwel altijd een verrassende invalshoek, qua denken én schrijven.

Permalink Lees verder: "Klapkoeien" (619 words)

Posted November 1, 2014 06:34 PM, by Léon Krijnen