Krijnen.Com Krijnen.Com

CD’s niet duurder?

Hans Breukhoven, directeur van de Free Record Shop, vindt de argumenten voor het gratis downloaden van muziek onzin. Zo zijn cd’s helemaal niet duurder geworden. In een opiniërend artikel voor Webwereld betoogt Breukhoven waarom de gebruikelijke argumenten voor het gratis downloaden van films en muziek onzin zijn. Cd’s zijn niet duurder geworden, stelt hij.
Klik hier voor het artikel op WebWereld.
De hele discussie heeft niet zoveel zin, want die wordt mettertijd vanzelf door de marktwerking opgelost.
Beveiligen en moeilijk maken heeft helemaal geen zin: wat ze ook doen; ze kunnen nooit voorkomen dat de muziek naar de speakers gaat.
Wordt de beveliging perfect, dan laat je hem daar weer terugstuiteren naar een opnameapparaat.
Het wachten is op meer en goed concurrentie voor de iTunes winkels. De prijzen zullen vanzelf gaan zakken naar het niveau dat Weblisten aanbood en uiteindelijk niet zover van de prijzen van allofmp3 tot stilstand komen. Als dat zo is ben ik vaste klant van een legale winkel.
Intussen heb ik het nog steeds druk genoeg met het legaal digitaliseren van waar ik in het verleden veel te veel voor betaald heb.
Bob X. Cringely bemoeit zich niet met inhoudelijke discussie over de recente uitspraak van het Amerikaanse hooggerechtshof over Grokster en StreamCast. Die uitspraak: The United States Supreme Court ruled against Grokster and StreamCast, saying the peer-to-peer file-sharing services could be held liable if their members used them to illegally share copyrighted material.
Goede zaak, volgens Cringely, vanwege de gevolgen: This decision means more commercial competition and more commercial competition always leads to lower prices.
Link: Cringely: Accessories Make the Nerd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.