Krijnen.Com Krijnen.Com

Stralingsangst

 Sommige mensen denken dat ze ziek worden als ze in de buurt van een hoogspanningsleiding wonen, anderen denken dat hun hersenpan begint te koken als ze er een mobiele telefoon tegenaan houden. Ik denk dat het allemaal meevalt, maar dat je beter niet vlak voor een werkende radarinstallatie kan gaan staan.
Dat is een groot uitgevallen straalkachel, die een mens binnen een tel tot een verbrande mot reduceert. Wellicht dat die veronderstelling binnenkort wordt gelogenstraft door Mythbusters, maar als ik gelijk heb, wordt dat een spectaculaire aflevering. Verder schijnen er vanuit het heelal constant miljarden deeltjes dwars door de aarde geschoten te worden, dus ik maak me niet zo druk om een beetje straling.
Voor mensen die dat wel doen, zijn er hardware equivalenten van de bachbloesemdruppels die sommige goedgelovigen aanwenden teneinde hun verlatingsangst binnen de perken te houden.
Er zijn hulpmiddelen voor wie ervan overtuigd is dat zijn hersenkronkels krommer worden vanwege gps, radar, gsm, wifi of wat er in deze tijden van draadloos gedoe op hem afgestraald wordt. Vergeet niet dat uw magnetron ook een radarinstallatie is en dat uw televisie er ook wat van kan. Wie bang van straling is: er zijn tinnen hoeden en blikken jassen, die door Emil DeToffol via zijn Amerikaanse webwinkel aan de man gebracht worden. Lijkt me wel iets voor carnaval. Maar als ik stralingsvrees zou hebben, ging ik naar Albert Heijn om aluminiumfolie aan te schaffen.
Op angst speculerend hebben de kwakzalvers van de 21e eeuw een assortiment metaal voor de catwalk ontworpen. De topmodellen zijn voorzien van signaalapparatuur die de drager waarschuwt wanneer hij zijn stalen bril op moet zetten of de ijzeren capuchon over het hoofd moet trekken. Maakt u zich niet ongerust als harnas en maliënkolder terug keren in het modebeeld, want het zal wel los lopen. Weet dat de zon per seconde miljoenen malen meer straling op ons afvuurt dan we met zijn allen in een jaar fabriceren.
Die wetenschap is een extra zorg voor liefhebbers van klimaatcomplotten, die denken dat het met zon, ozon en klimaat de verkeerde kant uitgaat. Voor die groep ligt een nieuw model op de tekentafel: een harnas met airco. Intussen ga ik lekker door met draadloos internetten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.