Krijnen.Com Krijnen.Com

Goed fout

Of mijn betalingsverkeer via internet wel eens fout gaat? Twee keer, en ik hoop dat het vaker fout gaat.
In 1999 kocht ik via internet mijn eerste Palm Pilot. Het ding werd na een week thuisbezorgd, en van de creditcard werd 384 dollar afgeschreven. Aan het eind van de maand bleek dat bedrag zonder communicatie via e-mail of telefoon teruggestort, en daarna heb ik er nooit meer iets over vernomen.
De afgelopen maanden is het weer fout gegaan, en weer hoort u mij niet klagen. Dat deed ik toch al niet over Verio, de host waar mijn webserver en weblog gehuisvest zijn. Service en performance, prijs-kwaliteit verhouding, alles is perfect. De techneut met ballen die de portal van zijn bedrijf naar Amerika durft te verkassen, in plaats van ziel en zaligheid aan Nederlandse ontwikkelaars en schijvenverhuurders te verkopen, kan tonnen verdienen voor zijn baas.
Goed, het is weer fout gegaan. Vorig jaar groeide mijn (foto)weblog uit zijn voegen, tijd voor een upgrade. Met Jo-John, de sales account onder wiens pakket mijn toko valt, nieuwe overeenkomst gesloten, mijn digitale boeltje verhuisd, iedereen tevreden.
Tot medio augustus, toen Verio 300 dollar van mijn credit card afschreef, bovenop de 30 dollar per maand voor het nieuwe hosting plan. De oorzaak was begrijpelijk: het was het jaarbedrag van het oude hosting plan. Mailtjes naar billing werden aanmerkelijk langzamer of helemaal niet beantwoord dan die naar sales en tech-support, dus American Express gevraagd om in te grijpen. Toen Amex na een week ook geen antwoord gekregen had, werd mijn geld teruggepakt en op de kaart gestort, standaard procedure.
Onlangs arriveerde een mail van billing, gevuld met excuses en coulance. Katrina heette de boosdoener, want die orkaan had eind augustus (!) ook een van de data-centers in Florida onder water gezet. Nu de boel weer op orde was, had billing de afdeling account opdracht gegeven om 500 dollar op mijn creditcard te storten. Aldus geschied. U hoort deze klant helemaal nooit meer klagen over Verio. Voordat u als een gek gaat winkelen op het web: resultaten uit mijn verleden zijn geen garanties voor uw toekomst.
p.s. lovende woorden over NTT/Verio op de website van een onafhankelijke Amerikaanse websitevergelijker: ‘By integrating an innovative NTT/VERIO managed hosting solution, The Washington Times was able to save more than $1 million and sustain up to six times the traffic volume previously handled’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.