Krijnen.Com Krijnen.Com

De volgende stap naar papierloos

Weer een stap op weg naar onze papierloze toekomst: IREX technologies uit Eindhoven heeft een megadeal afgesloten met een van de grootste boekhandel franchises in Amerika: Barnes and Nobles.
IREX, maker van de Iliads en de Irex 1000, voortgekomen uit een tak van Philips, is een van de fabrikanten van de E-readers die nu echt aan een sterke opkomst begonnen lijken te zijn.
Vandaag heeft het Centraal Boekhuis bekend gemaakt dat ondermeer Bol.com, Selexyz en Van Stockum, e-boeken gaan verkopen via hun webwinkels.
Het lezen van digitale boeken krijgt daarmee in Nederland een sterke impuls. Om te beginnen komen er bijna drieduizend titels van Nederlandse uitgeverijen beschikbaar via de webwinkels.
Aldus Centraal Boekhuis, dat de digitale distributie verzorgt, andere boekwinkels zullen volgende maand volgen. Ze zullen wel moeten, denk je dan, om straks de boot niet helemaal te missen.
De boeken worden gelezen op de e-readers, die in de Verenigde Staten al sterk in opmars zijn. De twee grootste spelers zijn op dit moment Amazon.com en Sony, maar het zou niet verbazen als een onderdeel van de Apple-Mac-tablet straks ook een E-reader blijkt te zijn.
Maar vanuit Nederland blaast iRex Technologies nu dus ook een krachtig partijtje partijtje mee.
Bol.com en Sony maken later vandaag bekend welke initiatieven zij gezamenlijk ontplooien om digitaal lezen in Nederland op de kaart te zetten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.