Krijnen.Com Krijnen.Com

Straatmuziek

Moet ik die Roma voor de deur bij, Albert Heijn, met zijn jengelende harmonica en anderhalve tand in zijn grijnzende mond, belonen?
Ik heb mezelf die vraag nooit eerder gesteld.
Vooral niet vanwege het prachtige gebaar dat de accordeonist maakt als je een halve of hele euro in zijn centenbakje laat vallen. Hij brengt zijn rechterhand met een buiging naar zijn hart, terwijl het riedeltje gewoon doorgaat.
Knap!
Of zou er een van mijn centen aangeschafte iPod in dat ding zitten? Hoe dan ook, hij staat daar met handschoenen met afgeknipte vingers te kleumen. Ik zie ze als kleine ondernemers, en niet als bedelaars. Trouwens, waar staat geschreven dat je bedelaars niets zou mogen geven?
Omdat, als bedelen wordt beloond, ze nooit meer iets anders gaan doen? Iemand probeerde me uit te leggen dat ik die accordeonisten geen cent zou moeten geven.
Waarom niet?
Omdat het een georganiseerde boevenbende is, die de lokale concurrentie er met geweld uitgewerkt heeft!
Zou het?
Helaas ben ik niet muzikaal, anders zou ik met mijn viool op de schouder die Roma voorstellen om een duo te vormen. Ik kan me niet voorstellen dat het zo gegaan is.
Ten eerste kan ik me niet herinneren dat er voor de val van de muur lokale straatmuzikanten waren. En wie met een vergunning met geweld weggejorist wordt, die stapt toch gewoon naar de politie?
Of ben ik de naïeveling die niet ziet hoe het territorium van de straatmuziek verdeeld is?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.