Krijnen.Com Krijnen.Com

Kerstfilms

Begin deze eeuw heb ik besloten pas een platte kijkkast te kopen als die én full HD én full internet én full betaalbaar zou zijn. Dus keken we tot begin november naar een flikkerende beeldbuis, geparkeerd op een amechtig piepende video-recorder.
Met kerst 2010 zijn we digitaal gearriveerd, al moet er nog het een en ander aan elkaar geknoopt worden tussen Ziggo, Cisco, iMac en Samsung.
Daar komen we mettertijd vanzelf spelenderwijs uit. Ziggo werkt op dezelfde manier als de eerste de beste dealer in harddrugs. Ze pushen het spul gratis in je aderen tot je eraan verslaafd bent en dan gaan ze er geld voor vragen.
Wat een genot, zo’n filmkanaal, zonder irritante reclame, mét aftiteling. De komende weken is het weer tijd voor mijn favoriete top-3 aller tijden van de kerstfilms: Christmas Vacation, Groundhog Day en Planes, Trains and Automobiles.
De recorder en de video-banden uit de vorige eeuw liggen bij de Kringloopwinkel, maar we vertrouwen er op dat het supertrio de komende weken ook ergens digitaal uitgezonden zal worden.
Een vaderlands equivalent van die Kerstfilms ken ik niet, maar het script lag deze week op straat, klaar om opgeraapt te worden door Dick Maas.
Een vliegtuig vol zonzoekers op weg naar een zee vol hongerige haaien. Kapotte airco, tussenlanding, paniek. Hetzelfde vliegtuig twee dagen later, vol bejaarden op weg naar een vulkanisch eiland.
Rook in de cockpit, weer een noodlanding op een verkeerd besneeuwd vliegveld.
Heerlijk!
Ik ga de komende dagen weer smullen van Ground Hog Day, Christmas Vacation én Planes, Trains and Automobiles.
Tijd genoeg ook, want omdat Kerst én Nieuwjaar op zaterdag vallen is dit mijn laatste column van 2010. Prettige feestdagen en een Gelukkig Nieuwjaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.