Krijnen.Com Krijnen.Com

Droam: de dood van de gouden koe?

Het is een gouden koe die de telecom providers over onze ruggen blijven uitmelken: roaming. Velen die in het buitenland onbekommerd internetten via hun smartphome komen er pas bij thuiskomst achter wat het hun gekost heeft. Péperduur, kan ik u uit eigen ervaring verzekeren, bijna negen euro per megabyte bijvoorbeeld in India en Zuid-Afrika. Ook al kijk je nooit video op je smartphone, het tikt toch lelijk aan, na twee maanden reizen en iedere dag even de mail en nu.nl chechen.
Er zijn manieren om te voorkomen dat het vel over je neus getrokken wordt door je eigen provider. In het buitenland in kwestie ter plekke een prepaid kaartje kopen bijvoorbeeld. Je geeft je tijdelijke nummer door aan je familie en je kunt voor een paar centen bellen en internetten. Of alleen maar via al dan niet gratis wifi netwerken verbinding maken.
Dan is er ook nog Droam, dat zich profileert als grenzeloos goedkoop online.
De naam dekt de bedoeling: goedkope dataroaming in het buitenland. Bij Droam.nl kun je verschillende bundels en datapaketten aanschaffen. Zie http://www.droam.nl/prijzen
Droam biedt nu last-minute reizigers de mogelijkheid om gebruik te maken van betaalbaar mobiel internet in het buitenland. Via een balie op Schiphol.
Daar kan na het voldoen van een borgsom een apparaatje – Droam genaamd – in ontvangst genomen worden waarmee overal een draadloze verbinding met internet gemaakt kan worden.
Droam geeft dit signaal door als wifi-verbinding naar tot maximaal vijf apparaten. Bijvorbeeld laptop, mobiele telefoon, gameconsole en iPad.
Droam wordt gebruikt naast de mobiele telefoon, zodat het eigen nummer bereikbaar blijft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.