Krijnen.Com Krijnen.Com

Bijna trending topic: iPhone5 anger

Zo zou hij er ongeveer uit kunnen gaan zien, met linksboven een mogelijk nieuwe verbindingsstandaard.
Apple iPhone of Samsung Galaxy, iOS of Android, mijn probleem is de keuze nog niet. Om één eenvoudige redenen: de standaard bij mijn baas is iPhone, dus het zou niet erg slim zijn om een Nexus of een Galaxy te gaan kopen, zolang ik die iPhone gratis mag gebruiken.
Zou dat niet zo zijn, dan zou ik zeker gaan vergelijken en testen. Al was het maar omdat me één simpel me helemaal ding niet bevalt: ik kan mijn apps niet noemen zoals ik ze zou willen noemen, en ik kan mijn telefoon ook niet indelen zoals ik dat zou willen.
Mijn Macs – daar heb ik helemaal niets over te klagen – heb ik qua design stuk voor stuk minimalistisch opgetuigd. Ik hou van een lege zwarte desktop, met slechts één icoon erop: de main disk, met de naam die ik eronder wil zien. Freakish of niet: de MacBook heet ProCat, de iMac FatCat, de iPad PadCat, en de oldtimer G5 OldCat.
Wie dit onbelangrijke geneuzel eerder gelezen heeft weet dat – en ook waarom – mijn iPhone Virgil heet.
Koestert u uw eigen tics en afwijkingen, maar het ging hier over de rigiditeit die Apple hanteert als het om de iPhone gaat. Nou is daar qua security van alles voor te zeggen, maar zoiets simpels als namen van apps veranderen en vrijheid van indelen in mappen, kom op zeg.
Jailbreaken? Ben ik nooit aan begonnen, omdat ik vermoed dat me dat termijn meer gesodemieter dan nut oplevert. Bovendien is het formeel niet mijn eigen iPhone, dus ongetwijfeld officieel niet toegestaan.
Hoe dan ook: dat wat ik van Apple niet mag zou zomaar een reden kunnen zijn om op Android, een BlackBerry of zelfs een Nokia Lumia over te stappen. Of misschien ook niet, want op iPhone zijn mettertijd bijna negentig apps geïnstalleerd, en voor een groot gedeelte zijn dat betaalde apps.
Goed, nog steeds mijn probleem niet, maar voor wie er nog meer aarzelt lijkt nota bene Apple zelf met een argument te komen om gebruikers van een iPhone naar een ander platform te sturen. Zeker weten doen we het nog niet, maar de geruchten dat Apple de iPhone 5 gaat voorzien van een nieuwe connector worden steeds hardnekkiger.
De huidige 30 pins-connector is onderdeel van iedere iPhone die sinds 2007 gebouwd is. Die zou vervangen gaan worden door een 19 pins, terwijl de uitgang van de koptelefoon van de bovenkant naar de onderkant zou verhuizen, naast de nieuwe connector.
Mineur detail, ware het niet dat honderden fabrikanten over de hele wereld miljoenen apparaten verkocht hebben die op de een of andere manier verbinding maken via die 30 pins-connector. Van goedkope dingetjes tot peperdure geluidsinstallaties met een voet waar de iPhone inpast, van keyboards tot carkits, en nog honderden andere toepassingen.
Wie straks een nieuwe iPhone koopt, met zo’n nieuwe connector aan de onderkant, zal er iets nieuws bij moeten kopen. Of een lapmiddeltje in de vorm van een tussenoplossing in de vorm van een draadje, een verbindingsstukje of een voetje.
In China duiken kennelijk als de eerste oplossingen op, terwijl de iPhone 5 nog niet eens gearriveerd is. Intussen maken gebruikers over de hele wereld zich al bij voorbaat boos. Zo boos, dat sommigen nu al zo pissig zijn dat ze een Galaxy gaan kopen.
Leuke Google search: iphone 5 anger connector.