Krijnen.Com Krijnen.Com

De laatste reis van de Endeavour

Mission 26 The Big Endeavour from Givot on Vimeo
Leuke video van de laatste reis van Space Shuttle Endeavour, op een oplegger dwars door Los Angeles. Je kan van die Amerikanen denken wat je wil, maar het blijft een enthousiast en ondernemend volk. Het werd een klassieke ticker tape parade. Negentien kilometer door de stad, van Los Angeles International Airport naar het California Science Center in Exposition Park. Op een kwartet speciaal voor de reis door de NASA gebouwde onderstellen, met ieder hun eigen door computers gestuurde aandrijving. Halverwege werden die motoren uitgeschakeld toen het boeltje een viaduct over een andere highway moest oversteken.
Dat was mooie reclame voor Toyota, want dat stuk werd de combo van in totaal 70 ton over de Manchester Boulevard Bridge getrokken door een standaard Tundra. Wel in de San Antonio Toyota fabriek gebouwd. Toyota gaat er een commercial van maken die waarschijnlijk voor de eerste keer in de rust van de Superbowl in januari 2013 uitgezonden zal worden.
Er moesten vierhonderd bomen gekapt worden om de Endeavour vrije doorgang te geven. Daar werd werd niet tegen geprotesteerd omdat het Science Center beloofd heeft er duizend terug te zetten.
The team
Matthew Givot http://matthewgivot.com
Joe Capra http://Scientifantastic.com
Chris Pritchard http://chrispzero.com
Brian Hawkins http://hawkinsvisuals.com
Andrew Walker http://599productions.com
Ryan Killackey http://RyanKillackey.com Special Thanks to
Dee Kymar www.bestwestern.com/airparkhotel
Michael Anderson http://www.tankfarmclothing.com/

Music Credits
Bradford Nyght Pantheon 2 http://www.themusicbed.com/#/Pantheon-2-1097.php

Gear thanks
http://www.kesslercrane.com/
http://dynamicperception.com
http://emotimo.com