Krijnen.Com Krijnen.Com

Avans

Ik ben nu wel razend nieuwsgierig naar de inhoud van dat rapport dat de directie van Avans over zichzelf heeft laten maken om het vervolgens geheim te houden. Vanwege die cryptische verklaring die op het Ministry of Muggles gedicteerd lijkt te zijn. Die zeventien meldingen van ongewenste omgangsvormen, waarna een directrice het veld moest ruimen, waar ging dat eigenlijk over? Wat is er precies allemaal gebeurd daar? En nu, na deze intrigerende zin, is mijn belangstelling helemaal brandend geworden: ‘Dit gaf ruimte aan medewerkers voor privileges uit het verleden’?
Wat voor privileges? Uit het verleden? Dus die mochten toen wel, maar nu niet meer? What the fak? A la Harvey Weinstein? Of a la de ene na de andere minister van Trump qua plezierreisjes?
Waar gaat het over, waar hebben we het over? Die school barst kennelijk bijna uit zijn voegen, dat geven ze dan zelf nog wel toe: ‘Het lukte de directie niet om de organisatie aan te passen aan de eisen van een groeiende academie met als gevolg toenemende werkdruk en onduidelijke besluitvorming’.
Ja, ja, maar wat betekent dat nou allemaal precies? Wat klopt er allemaal niet, en wat is er allemaal fout gegaan?
Ach, overal waar het zó kookt en borrelt begint het vanzelf snel te schuimen. Die snelkookpan barst of gaat fluitend lekken. Dat rapport valt wel een keer over de rand.
Voor wat het waard is. Want een school die een eigen afdeling laat rapporteren over onwelkome zaken, dat is net zoiets als een bisschop die zijn pastoors opdracht geeft om een rapportage te produceren om het resultaat vervolgens als biechtgeheim te kwalificeren.
De directie had er beter aan gedaan om een externe onafhankelijk partij in de hand te nemen. Maar ja, ook dat komt nu misschien vanzelf goed.

Reageren op Facebook? Hier op mijn account, en hier op Facebook/Breda

Leave a Reply