Krijnen.Com Krijnen.Com

Bye bye Scat 1.0, Hello Scat 2.0

Deze stond ook al lang op de bucket list: beter schakelen. Die ‘Sedan Drag-Fast Dual T VW 4 Speed Shifter’, zeg maar ‘Scat’ zat al ongeveer een kwart eeuw in de Dorus maar echt lekker schakelen heeft ie nooit gedaan.

Een paar maanden geleden is bij Oldtimer Parts het geleiderubber van de schakelstang vervangen, omdat die begon te rammelen. Dat rammeltje was daarna weg, maar het schakelen was nu helemaal beroerd, vooral terug naar 2 en in de achteruit. In het verleden vaak genoeg geprobeerd om er wat aan af te stellen, het bleef altijd behelpen.

Peter zei dat ie nooit kapot geweest was van die Scats, en dat die van Gene Berg veel beter is. Maar ja die kost weer een paar honderd piek, en ik vind hem niet echt mooier. Dus eerst maar eens even geprobeerd met een oeroude standaard keverpook, met een houten eendenkop erop, die Peter op zolder had liggen. Die schakelde meteen perfect, als een warm mes door een pakje boter. Maar ja, hij zag er niet uit.

Hoppa: de Scat geslacht, en met een stuk pijp uit een nagelnieuw verchroomd handdoekenrekje, dat voor € 1.50 bij Kringloop Vindingrijk lag, de oude pook als Scat vermomd. Die ronde houten klos, waarin ik het nu overbodige handeltje voor de achteruit gefixeerd heb, vult nu de hoes mooi op. Iets van het beste van twee werelden 🙂

| Facebook: /Léon Krijnen | Facebook: /Wie rijdt er nou nog in een oude bak? | Facebook: /VW Kever Forum | Facebook: /Oldtimerliefhebbers |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.