Krijnen.Com Krijnen.Com

Telediscount

Al aan de VOIP? Met Skype, of een van de tientallen andere mogelijkheden, providers en/of apparaten waarmee u over uw internetverbinding gratis kan telefoneren? Ik nog niet, en als het op termijn wel gaat gebeuren, zal het wel door Google geregeld worden, zoals mettertijd steeds maar als het om mijn digitale leven gaat.
Omdat ik de meeste uren van mijn werkzame uren op en over internet vul, heb ik doorgaans weinig zin meer om in mijn vrije tijd met computers te pielen. Met een paar dingen loop ik achter, omdat ik aan het eind van de dag vierkante ogen heb, en de computer alleen probeer te laten.
Mijn iMac presteert naar volle tevredenheid, maar ik heb hem nog geen televisie laten opnemen, of iTunes via de airport naar mijn oude geluidsinstallatie laten streamen. Het witte wonder heeft een ingebouwde airport, dus alles wat ik hoef te doen is een ontvangertje te kopen en twee stekkers in de versterker pluggen, maar het is nog niet gebeurd.
Komt goed, zoals alles, maar intussen heb ik ook nog niet geprobeerd om via mijn machine te bellen. Voor je het weet zit je weer een verloren avond te kloten, en is het resultaat nog niet wat het wezen moet. Zo’n iChat van Steve Jobs tijdens een Apple Keynote ziet er gelikt uit, maar je mag gevoeglijk aannemen dat op dat moment de allervetste pijplijn gebruikt wordt die er bestaat en dan nog stokt beeld en/of geluid af en toe. Pas als iedere huiskamer in de hele wereld aan de glasvezel is, stokt er niets meer, maar dan zal de kalender 2030 aanwijzen, vrees ik.
Koptelefoon of microfoon hoef ik voor VOIP ook niet aan te schaffen te kopen, want beiden zijn in de Mac ingebouwd. Maar waarom zou ik, zolang er een zoiets voorhanden is Telediscount?
Ieder weekeinde bellen we onze vrienden in Australie of Californië, bijna voor nop. Je hoeft alleen maar een 0900 nummer voor het normale nummer in te toetsen en dan bel je voor 2 cent per minuut naar de Westcoast of Down Under. Vanuit de sofa, of met mijn mobieltje (paar cent duurder).
Voor 2 cent per minuut ga ik niet met mijn computer zitten prutsen. Nog niet. Binnenkort eens met GoogleTalk aan de gang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.