Welgemeend advies van J. Peter Bruzzese – hoe zouden Amerikanen die achternaam uitspreken? – aan werkgevers om Facebook, Twitter en de hele sociale mediaboel, YouTube, alle nieuwssites en wat dies meer zij te blokkeren. Want: dat kost alleen maar tijd en derhalve geld: Why you should block Facebook access at the office
at zal in sommige werkomgevingen misschien best zo zijn, maar op alle redacties vormen internet en sociale media anno 2012 een onmisbaar onderdeel van het werk. Waar ook ter wereld, wat voor medium dan ook. Hier zullen de adviezen van Bruzzese dan ook niet opgevolgd worden.
Een vertaling van het pleidooi van Bruzzese staat op de Nederlandse uitgave van Computerworld: Blokkeer Facebook op werk.
Beetje onzorgvuldige vertaling, misschien een Google Translation, waar een redacteur nog even doorheen gelopen is, of een stuk haastwerk. Hoe dan ook, de boodschap is klip en klaar. De bottom line, letterlijk: Sociale netwerken zijn iets voor thuis.
Maar ja, hoe zou je als werkgever zoiets moeten verbieden nu iedereen een smartphone heeft? Bruzzese meent dat daarvoor strenge policies ingesteld zouden moeten worden. Roken in het rookhok, social media in een ander hok.
Hilarisch laatste alinea: ‘Ik ben nog niet bejaard, maar ik begon ooit mijn loopbaan op Wall Street bij bedrijven als Goldman Sachs, Merrill Lynch en Solomon Smith Barney. Er waren regels en daarop werd streng toegezien.
Oh ja? Bij Goldman Sachs? Dat is die bank die voor 550 miljoen dollar moest schikken omdat beleggers belazerd waren in een prospectus met ‘incomplete information’.
Het bedrijf waarover de opgestapte afdelingsdirecteur Greg Smith twee maanden geleden in een open brief in de New York Times een boekje open deed: “de sfeer is vergiftigd en vernietigend, en het belang van de klanten telt nauwelijks meet. Die klanten noemden ze daar ‘muppets’.
Die brief van Smith: Why I Am Leaving Goldman Sachs.