Krijnen.Com Krijnen.Com

Silver Tie, Golden Guy

Een kwart eeuw de officiële roeptoeter van de Rrrrotterrrrdamse haven, mét een nogal zachte g: Tie Schellekens. Dat werd vanmiddag gevierd met een boottochtje op de ooit Koninklijke Piet Hein.

Het klassiek schip, door al onze ouders en grootouders in 1937 als huwelijksbootje geschonken aan Bernard en Juliana. Met hier en daar nog wat Oranje relikwieën aan boord, zoals een door Juul met de hand geschreven oorkonde van dank, en benedendeks de voor de prinsessen ingerichte slaapkamers.

Vrijdagmiddag voer de Piet Hein op verzoek van de jubilerende woordvoerder naar Kinderdijk, onderdoor de Erasmus en de Brienenoord, naar het oosten. In plaats van het immer obligate westen, waar Tie de gasten van het Havenbedrijf tientallen keren per jaar de mega havens, schepen en terminals moet laten zien.

Eenmaal op stoom onthaalde Tie zijn vrienden van de pers op een hilarische toespraak, waarbij iedere aanwezige een pluim en een veeg uit de pan kreeg. Want met of zonder zaggggte G, dat Tie kan praten (en toeteren) als Brugman, dat wisten al zijn vrienden en collega’s al. En zowel in Breda als in Rotterdam weten ze ook allang dat de zilveren jubilaris een gouden menneke is.

Oftewel Silver Tie, Golden Guy 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.