Krijnen.Com Krijnen.Com

In memoriam: Daan Schrijvers

In het voorjaar van 1959, toen we net in het Brabantpark waren komen wonen, kwam de bekendste slagersknecht van Breda bij ons in de Karbouwstraat de koteletten en carbonades aan de deur afleveren, op een echte slagersfiets, met een enorme mand voorop: Daan Schrijvers, op dat moment 17 jaar oud, jeugdspeler bij NAC.
Daniel Christiaan Schrijvers speelde al op zijn tiende bij NAC. Acht jaar later promoveerde hij naar het eerste van NAC om er vier seizoenen, als verdediger in de basis te staan. Hij speelde in totaal 96 wedstrijden, waarin hij negen maal scoorde. In 1963 verhuisde hij voor twee seizoenen naar het Amsterdamse DWS: 77 wedstrijden, 3 goals. In 1965 verkaste hij naar PSV, waar hij tot 1970 134 wedstrijden speelde en 12 maal scoorde. Na zijn PSV-loopbaan keerde Schrijvers terug naar zijn roots, Breda en NAC, waar hij in 5 seizoenen 160 competitiewedstrijden speelt.
Schrijvers speelde 22 interlands, met de jonge Johan Cruyff. Hij was vanaf 1964 aanvoerder, en hij scoorde eenmaal, uit een strafschop tegen Albanië, op 24 mei 1964. In 1972 liep hij een dubbele beenbreuk op, die hem anderhalf jaar uit de running hield. In 1974 zette hij een streep onder zijn carrière. Tien jaar debuteerde zijn zoon Danny in het eerste van NAC.
Daan schrijvers is 76 jaar oud geworden. Respect. Danny, gecondoleerd.
BN De Stem: Daan Schrijvers: de jongen uit De Gampel die aanvoerder van Oranje werd
Facebook: In Memoriam Daan Schrijvers
Nu.nl: Voormalig Oranje-aanvoerder Daan Schrijvers (76) overleden
Foto’s: Johan van Gurp, Dagblad De Stem, Stadsarchief Breda en Wikimedia Commons: Daan Schrijvers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.