Krijnen.Com Krijnen.Com

De oude hallen van Backer en Rueb

Misschien zijn ze nu nog wel op hun mooist, de oude hallen van Backer en Rueb. De machinefabriek werd begin jaren negentig gesloten, waarna er tot 2013 duizenden tonnen papier van Puyfelik aangevoerd, opgestapeld en verwerkt werden. Met om de zoveel tijd een spontane opruiming door een al dan niet aangestoken spectaculaire fik.
Tussen de nog overeind staande restanten teelt het groen op het braakliggende terrein wierig. Ook al is die grond kennelijk nog niet gesaneerd, gezien enkele voor ‘vervuilde grond’ waarschuwende verbodsbordjes. Binnen is het niet spic and span, maar alles is netjes aangeveegd.
In de drie hallen die anno 2018 nog overeind staan, kan tot en met zondag week nog een gedeelte van de expositie van BredaPhoto bekeken worden. Daarna worden de poorten weer met kettingen afgesloten, en is het weer wachten op de dingen die komen. Nu niet voor stellen, maar over een jaar of tien, twintig zou het een bloeiende leef-, woon en werkwijk kunnen zijn. Net als aan de overkant, waar op het immense CSM terrein een nieuwe jungle aan het ontstaan is, dwars door de duizenden tonnen beton, de fundamenten van de voormalige suikerfabriek die daar nog in de grond zitten.
Click hieronder op ‘read more’voor een fotoalbum
Backer en Rueb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.