Krijnen.Com Krijnen.Com

Country Gazette, Breda, 1973

Hoe meer foto’s je van je eigen vroeger (toen alles beter was) ziet, hoe vaker je tot de conclusie komt dat je geheugen niet altijd even goed werkt. De legendarische optredens in Het Turfschip begin jaren zeventig bijvoorbeeld, met tweemaal The Byrds, tweemaal Soft Machine, Procol Harum, Rory Gallagher en The Flying Burrito Brothers, om er maar een paar te noemen. Ik was er een aantal keren bij, en dat waren dolle, wilde avonden, springend en dansend, althans, in mijn herinnering. Mooi niet, want op wat ik ook kan vinden van die shows, we zitten er met zijn allen deuzig op de grond. Maar misschien was dat nog met het voorprogramma, zoals hier met Country Gazette, in het voorprogramma van Flying Burrito Brothers, op vrijdag 16 februari 1973. Van links naar rechts Alan Munde, Byron Berline, Roger Bush en Kenny Wertz. Wijlen collega Dirk Vellenga sprak er lang met Gene Parsons van de Flying Burrito’s, die hij ‘de ontzettende vriendelijke drummer’ noemt.
Ik heb het interview hier in hoge resolutie (3.6 mb) geparkeerd.

Foto’s Johan van Gurp, Dagblad De Stem, Stadsarchief Breda,

2 thoughts on “Country Gazette, Breda, 1973

  1. Willem B

    Hi ouwe gek, gisteren eigenlijk pas onder ogen gekregen (op zoek naar Rory G in Breda) en nu eindelijk ook meer tijd om je verhalen eens te bestuderen. Hoe vreemd het misschien ook klinkt… tot nu toe heel herkenbaar in veel gevallen. Mooi hoor! Grtz, Willem B.

    Reply
    • Léon Krijnen

      Ha, leuk, Willem, bedankt. Je zal zelf ook nog wel wat herinneringen aan Joop hebben. Heeft ie jullie misschien ooit voorgesteld aan Fred in Den Haag? 🙂

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.