Krijnen.Com Krijnen.Com

Grace weet de weg in Leur

‘Grace weet al 25 jaar de weg in Leur’, schreef ik in 2013, nadat ik bij wijlen Frans Buiks in zijn geweldig leuke Land- en Tuinbouwmuseum op de koffie was geweest. Hij liet Grace toen nog iedere dag te voet op haar gemak grazen, op een braakliggend uitje aan de spoor aan de noordkant. Aan de zuidkant van het spoor kwamen ze nooit, ‘want dat is Etten, en daar komt ze niet, dan begint ze te steigeren.
Dit was de intro van het verhaal: Iedereen in Leur kent Frans Buiks en zijn merrie Grace. Al een kwart eeuw toeren ze samen. Ondanks haar kwart eeuw oogt Grace nog als een jonge meid. Ze heeft dan ook niet veel geleden, als prima-donna van het Land- en Tuinbouwmuseum van Frans Buiks (78). Grace is al zo goed als haar hele leven thuis bij Frans en wordt alleen maar ingespannen als het mooi weer is, maar dan ook weer niet te warm. Regen gaat er nooit overheen. Laat staan hagel of sneeuw, en ijs heeft ze nog nooit onder de hoeven gehad.
Frans is in 2015 op 80-jarige leeftijd overleden, maar wat is er van Grace geworden, en van zijn museum? Zie ook: Facebook/Je bent een Etten-Leurenaar als . . .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.