Krijnen.Com Krijnen.Com

Demis Roussos bij NAC

Een jaar geleden (op 29 juli 2019) speelde NAC een oefenwedstrijd tegen Panathinaikos. Dat deed me denken aan de dag dat Demis Roussos de aftrap nam voor de thuiswedstrijd tegen ADO, die op 24 maart 1974 in 1-1 zou eindigen. Dat was een hele opluchting voor NAC, gezien de uitwedstrijd in het Zuiderpark, waar NAC op 21 oktober 1973 na 3-1 bij rust van Aad Mansveld en zijn Haagse vrijbuiters een stevig pak slaag kreeg: 8-3.
Op bijgaande foto’s herkennen we wijlen voorzitter Fokko Nienhuis en secretaris Ton van der Meer, die de Griekse geweldenaar naar de middenstip begeleiden, waar hij eerst een praatje maakt met scheidsrechter Bart Ram, die kijkt alsof hij er geen jota van begrijpt. Daarna wordt hem de richting gewezen waarin hij de bal moet proberen te trappen. Ik twijfel wie dat hier doet, maar ik denk dat het spits Henk van Rooy is. Een dag later veroverde Demis Roussos een uitverkocht Turfschip. De foto’s komen uit het Stadsarchief, ze zijn destijds voor Dagblad De Stem gemaakt door Johan van Gurp. Behalve de eerste, waarop Roussos met Nienhuis en Van der Meer het veld op komt. Die is door Hans Chabot gemaakt, met op de achtergrond een paar agenten, terwijl rechts reserves Ton Sprangers en Arno van Deinsen in beeld zijn.
Ik stelde votog dat Annie van Hooydonk vóór de wedstrijd tegen Panathinaikos, in de rust én na afloop ‘Rain and Tears’ zou draaien als eerbetoon aan de in 2015 overleden Demis Roussos, omdat die toen 16563 dagen geleden die aftrap verrichtte. Of Annie dat ook gedaan heeft weet ik niet, ik zal het haar eens vragen als ik haar weer tegenkom.

2 thoughts on “Demis Roussos bij NAC

  1. ADOfans

    Deze wedstrijd eindigde niet in 2-2 maar in 1-1

    Reply
    • Leon

      Ik zie het, bedankt, heb hem verbeterd, vriendelijke groeten, Léon.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.