Krijnen.Com Krijnen.Com

Een Eend van € 139.000 . . .

 

Een Lelijke Eend. Voor 139.000 euro. Daar krijg je wel wat voor, hoor. Twee motoren om te beginnen, dus 4wheel drive, en een hoop certificaten en papieren echtheidsbewijzen, van Citroen zelf, (dubbele) matching numbers, enzovoort. Het is een ‘body off’ – overigens is een makkie met een 2CV – gerestaureerde originele Sahara. Hij is destijds voor de Spaanse Guardia Civil gebouwd, als nummer 51 van de in totaal 86 gefabriceerde exemplaren.
Deze heeft heeft 3 eigenaren gehad, na de Guardia Civil sinds 1974 een verzamelaar uit Menorca, die hem in 2015 verkocht aan een Oostenrijker. Die heeft hem volledig laten restaureren door een officiële Citroën werkplaats.
Je kunt er 2wheel, en 4wheel mee rijden, maar het is, voor zover mij bekend, de enige ooit zo gebouwd, waarbij je van 2 naar 4 wheel schakelt, of omgekeerd, door een van de motoren uit te zetten. Daarbij vraag me ik twee dingen af: kun je naar keuze alleen voor-, of achterwielaandrijving inschakelen. En: hoe synchroniseer je exact het toerental, en voorkom je gepiep en wringen, want geen verbinding tussen voor en achtertrein? Maar wat een mooi dingetje!
ER Classics: Citroen Sahara 2CV 1964
Facebook: Een Lelijke Eend. Voor 139.000 euro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.