Krijnen.Com Krijnen.Com

De Scooterboys

Waar zouden deze scooters gebleven zijn? Misschien rijden de kinderen – of kleinkinderen – van deze ‘Scooterboys’ er nog op rond, misschien zijn ze allang verkocht, gestolen, gesloopt, of in beslag genomen, wie weet staan er ergens nog een of twee slapende schoonheden in een schuurtje.
De leeftijd van deze acht jongens, en dat ene meisje, was in april 1993 tussen de zeventien en de twintig, dus sommigen mogen zich inmiddels Abraham noemen, de rest, waaronder Fleur, binnenkort.

Volgens Johan van Gurp, die op 4 mei van dat jaar netjes de namen en de leeftijden genoteerd heeft, waren het, van links naar rechts Simon Zwetsloot (17), Fleur Brouwers (17), Rob Tempelaars (17), Christiaan Dozy (20), Bas Schoonis (18), Servie Voesenek (17), Klaas Vester (16), Pieter Quartael (18) en Ralf Anema (18).

Volgens het begeleidende artikel van Mirjam van den Boom, in de krant van de volgende dag, reden ze toen al een jaar of drie op ‘ouderwetse Vespa-scooters’. Volgens woordvoerder Christiaan Dozy, één van de rondtoerende scholieren, was het destijds een sub-cultuur aan het worden. ‘De scooter is voor ons een vervoermiddel en tegelijkertijd een hobby. In de jaren zestig was het een landelijke stroming’. Volgens Mirjam ontmoetten de Scooterboys elkaar vaak op vrijdagmiddag in het café, ‘voornamelijk bedoeld om gezellig samen te zijn en ervaringen uit te wisselen’.

Bijna dertig jaar geleden was het nog niet echt een inclusief gezelschap, al reed er, zo te zien, dus wel één vrouw mee; Fleur Brouwers.

| Meer foto’s: Dagblad De Stem, Stadsarchief, Johan van Gurp | Facebook: /LeonKrijnen | Facebook: /Breda | Facebook: /Oud Breda |
|

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.