Krijnen.Com Krijnen.Com

Dertig dagen met Windows Phone 7

Ik weet niet of Tony Bradley intussen gek geworden is, of dat hij ergens zonder (Windows) telefoon en/of internet zit, maar zo te zien heeft hij op de een of andere manier een beetje vertraging opgelopen. Toen hij op 2 september aankondigde dertig dagen lang zijn iPhone uit te zetten om dertig dagen een Windows Phone 7 te gaan gebruiken heb een geheugensteuntje in Google Calendar aangemaakt.
Die meldde zich vandaag. Eens even kijken dus op PCWorld Business Center: 30 Days With Windows Phone 7 (Sep 2, 2011 4:40 AM).
Als ik het wel heb zijn we vandaag 24 dagen verder, maar Tony heeft vandaag pas dag 16 gepost.
Net alles even snel gelezen, maar veel wijzer ben ik niet geworden. Het is een grote opsomming van in mijn ogen kleine verschillen. Waarbij het dan ook nog de vraag is of verschillen tussen de appels en peren relevant zijn.
De een zal dit goed bevallen, de ander dat. Ik denk dat je er alleen achter kan komen door hetzelfde te doen als Tony Bradley. In dertig dagen, maar misschien voor de memeste mensen meer voor de hand liggend in twee jaar: de meest voor de hand liggende tijdsduur van een contract.
Overigens heeft Tony een maand geleden iets dergelijks gedaan: 30 Days With Google + (zonder Facebook).
Die serie werd overigens keurig binnen dertig dagen afgeleverd.
Update: Ron Smeets van Mobile Cowboys had er maar een week voor nodig: Een week met Windows Phone 7 Mango.
Zijn conclusie op 16 september:
Na een weekje gespeeld te hebben met Windows Phone 7 Mango kan ik niet anders dan concluderen dat ik het nog steeds een bijzonder prettig smartphone OS vindt. Ik heb in deze periode totaal geen problemen zoals crashes, freezes en andere, uit het verleden, bekende Windows Mobile troubles ervaren.
Windows Phone 7 Mango bevestigd voor mij wederom dat Microsoft met haar nieuwe smartphone OS het juiste pad weer gevonde heeft en als men er in slaagt te publieke opinie van velen omtrent Microsoft in combinatie met smartphones om te buigen dan kan dit inderdaad binnen enkele jaren wel eens uitgroeien tot een van de drie grootste en succesvolste smartphone besturingssystemen, naast iOS en Android.

Om zich vier dagen later na een rondje vruchteloos winkelen af te vragen of Windows Phone 7 Mango in Nederland misschien al ten dode opgeschreven is?
Finale conclusie van die analyse:
Windows Phone 7 Mango staat bij de Nederlandse telefoonwinkels en providers nog niet in de startblokken. De algemene tendens was dat het personeel van de zes bezochte winkels, op dit moment, niet echt in een succes van Windows Phone 7 geloven. Daarom zullen ze het dus ook niet aanbevelen. Slechts in één geval, bij de PhoneHouse, trof ik een verkoper aan die het met mij (als klant) eens was dat Windows Phone 7 Mango er goed, gebruiksvriendelijk en stabiel uit ziet en dat het mogelijk een goed alternatief zou kunnen bieden voor de bestaande smartphone OS’en. En dat is, ruwweg twee weken voor de lancering, op z’n minst een beetje zorgwekkend voor een Smartphone OS dat eigenlijk aan zijn laatste kans op succes gaat beginnen. Daar ligt dus een zware taak voor de fabrikanten en vooral ook Microsoft om die emotie te veranderen, anders is Windows Phone 7 Mango mijns inziens al vóór de officiële lancering in Nederland ten dode opgeschreven.