Krijnen.Com Krijnen.Com

Two Factor Authentication in WordPress

Veel te laat natuurlijk, maar goed, het is gedaan nu: Two Factor Authentication toegevoegd aan WordPress. Tip voor al mijn vrienden die ook WordPress gebruiken en die dat nog niet gedaan hebben: meteen doen. Nu!
Het bleek een fluitje van een cent, via deze plugin van Simba Hosting: Two Factor Authentication.
Hier vraagt de maker wel een fee van 24 euro per jaar, maar dat is alleen maar voor multi-users. Draai je je toko in je eentje, dan kan je hem gratis gebruiken. Dat gezegd hebbende: 2 euro per maand is spotgoedkoop voor een stuk gemoedsrust, in deze tijden waar zowat ieder dag alles aan pogingen van digitale inbrekers onderhevig is. Overal waar two factor aangeboden is – Adobe, Amazon, Facebook, Paypal, Twitter, WhatsApp, noem maar op – had ik het al geactiveerd, via de Google Authenticator, of via sms, of mail. Aan mijn lijf geen gehack! – Afkloppen! 🙂
De installatie was in drie minuten gepiept: in de plugin directory van WordPress de plugin opzoeken, installeren, activeren, met de Google Authenticator eenmalig de QR code van Simba scannen, klaar. Nadat je username en password van je installatie ingevuld hebt – uiteraard via 1Password! – vraagt ie om de code van de Google Authenticator, en mag je in je installatie.
Als je – zowel op internet als in de plugin directory van Word Press gaat zoeken zie je al gauw door de bomen het bos niet meer. Wat ik dan vrijwel altijd doe is kiezen voor een plugin die door WordPress zelf aanbevolen wordt, en dat was deze.
Nederlandse informatie via Google: Two Step in WordPress installeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.