Krijnen.Com Krijnen.Com

Zuckerberg – Zuckerberg

Geen idee hoe lang het zou duren voordat je er in Nederland in zou slagen om op je officiële paspoort officieel een andere naam te laten plaatsen. In Israël is het kennelijk vrij simpel. Daar is ene Rotem Guzen er in geslaagd om zijn wettelijke naam in Mark Zuckerberg te laten veranderen.
Bij Facebook zijn ze er niet blij mee. Het resultaat is dat er nu een rechtszaak loopt, en met een andere gedreigd wordt. Eentje door Mark Zuckerberg tegen Mark Zuckerberg, en de andere door Mark Zuckerberg tegen Mark Zuckerberg.
Voor wie het nog niets wist: Mark Zuckerberg de 1e is de oprichter van Facebook. Mark Zuckerberg de 2e is iemand die denkt dat-ie heel handig. En op die manier geld kan verdienen aan zijn voorbeeld en naamgever tegen wil en dank.
Wat de echte Zuckerberg en zijn advocaten met de naamsverandering willen, is me niet helemaal duidelijk. Als een en ander volgens de Israëlische wetgeving verlopen, en gezien het paspoort lijkt dat zo te zijn, dan maakt Facebook denk niet veel kans bij een rechter in tel Aviv. Al weet je dat natuurlijk nooit, dus ik hoor graag van wie kaas gegeten heeft van Israëlische wetten.
Zover is het overigens nog niet, want de huisadvocaat van Facebook dreigt vooralsnog alleen met stappen omdat Zuckerberg de 2e de voorwaarden van Facebook geschonden zou hebben. Welke voorwaarden dat zijn? Als u ook op Facebook zit dan bent u ook akkoord gegaan met diezelfde voorwaarden, anders zat u niet op Facebook. U kunt ze zelf nakijken door bijvoorbeeld even naar uw account settings te gaan en daar op ‘Terms’ of ‘Voorwaarden’ te klikken, afhankelijk van uw taalinstellingen. Neem er wel even de tijd voor, want het is een document van ruim 4000 woorden.
Zuckerberg de 2e heeft die overeenkomst geschonden door tegen betaling ‘Likes’ aan te bieden. Op de website van de kloon staat een dikke button naar een externe Likestore, waar iedereen die daar behoefte aan heeft, zoveel mogelijk ‘Likes’ als hij maar wil op zijn eigen posts op Facebook kan kopen. Naast nog veel meer half illegale rommel, waarbij zo te zien ongetwijfeld diverse gebruiksvoorwaarden van onder meer Google + en YouTube geschonden worden.
Zuckerberg de 2e is niet erg onder de indruk van de dreigementen van de 1e. Als antwoord op het sluiten van zijn Facebook account heeft hij nu als eerste een rechtszaak aangespannen met als inzet de eis van een Facebook account, onder de naam . . . Mark Zuckerberg.