Krijnen.Com Krijnen.Com

Het boeltje draait weer

Altijd spannend, na twee maanden de Macs weer aanslingeren. Nog nooit in mijn directe omgeving meegemaakt dat de bliksem de boel liet crashen, maar omdat ik ook niet de primeur van de straat wilde hebben de hele toko voor het afreizen van de stroom afgehaald.
Da’s in mijn geval simpel omdat het digitale boeltje vanaf één stopcontact binnen komt. Dat overigens nogal diep en moeilijk verborgen zit in een soort extra meterkast in de huiskamer waar ergens in het donker op de tast die stekker voor internet, telefoon en televisie zit. Lastig als je Ziggo om de zoveel tijd een full reset moet geven. Tot me te binnen schoot dat ik dan net zo goed die ene groep in de hoofdmeterkast in de gang even om kan zetten. Klik is alles uit, klik is alles aan, fluitje van een cent voortaan.
Alles aan, de te verwachten software updates. De grote iMac en de MacBook Pro een hele ris, alles bij elkaar iets van 1.5 gigabyte, de oldtimer G5 ook nog een paar honderd megabyte. Zoals te doen gebruikelijk met alle updates van Apple: geruisloos geïnstalleerd gaande een herstart zonder problemen.
Zojuist meldde de iPhone versie 5.1 van het iOS klaar te hebben staan. Ik zie dat die alweer een maand in omloop is, maar om de een of andere reden heeft de iPhone me dat in Nicaragua nooit laten weten. Hoe dan ook; zojuist ook maar aangeslingerd. Zelfde verhaal: even wachten, herstart, security code en simlock code intikken, klaar.
Eerste makkelijke nieuwe optie: als de iPhone gelocked is en je drukt op home of power button, dan verschijnt nu meteen meteen het camera icoontje op het home screen. Dat kon in 5.0 ook al door een dubbel click op een gelockte iPhone, maar nu volstaat een klik, waarna met een swipe de camera gebruiksklaar is. Handig!
Meer toeters en bellen: About iOS 5.1 Software Update