Krijnen.Com Krijnen.Com

Hoe lezen we weblogs?

In Nederland worden ongeveer een miljoen weblogs gemaakt. Blogs over huisdieren en obscure punkbands, maar ook over internationale politiek, wetenschap en BN’ers. Die kakofonie aan online tekstjes veroorzaakt een ware mediarevolutie: iedereen kan journalist zijn en iedereen kan worden gelezen.
De vraag is: hoe? Hoe worden blogs gelezen? Scannen lezers niet gewoon oppervlakkig door blogteksten heen? Nemen die lezers hun bloggende opinieleiders wel serieus? Wat lezen bloglezers naast die blogs, hebben ze nog behoefte aan een krant, kijken ze minder tv?
Van blogs weten we vooral hoe ze gemaakt worden. Eindeloos is gedebatteerd over de status van bloggers, over de techniek waarvan ze zich bedienen, over hun rol in de media. Veel minder vaak gaat het over de consumptie van weblogs.
Met dit onderzoek willen journalisten Henk Blanken en Robin de Wever meer te weten komen over het lezen van blogs. Het invullen van de twintig vragen kost niet meer dan een paar minuten. De resultaten van het onderzoek worden binnenkort op DutchCowboys en Krijnen.Com gepubliceerd.
Ga om mee te doen aan het onderzoek naar www.surveymonkey.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.