Krijnen.Com Krijnen.Com

Natuurpoort Wolfslaar

Het is niet de eerste Natuurpoort in Brabant, en er zullen er nog meer komen. Maar de Bredase Natuurpoort Wolfslaar, die vorig jaar oktober geopend werd, is nu al veel meer dan een poort. Meer een natuurweb, met een landgoed in het midden, aan alle kanten met de omgeving verbonden.

Het project in Breda doet daarmee veel meer dan bedoeld in het initiatief van de provincie Noor Brabant onder de naam ‘Brabantse Natuurpoorten’. Wolfslaar was, toen de 4 meter hoge geroeste cortenstalen sleutel er neer gezet werd, de 27e van de 30 in heel Brabant. Die sleutel staat voor het begin van een startpunt voor een fiets- of wandeltocht door de erachter liggende natuur.

“Als markering van dit startpunt voor een tocht door de natuur in en om Zuid Breda”, aldus de Bredase wethouder Paul de Beer bij de opening in oktober. “Maar wij willen er veel meer van maken,” aldus Jac Kriens, voorzitter van de Stichting Landgoed Wolfslaar, “en daar zijn we al een eind mee op streek.”

De stichting doet dat als de spin in dat natuurweb: door de boel aan elkaar te knopen. “Dat is het unieke van deze Natuurpoort. Dat wij erin geslaagd zijn om nu al 9 partijen aan tafel te krijgen, en ze ook nog enthousiast te maken”.

Op zondag 1 mei presenteert de organiserende stichting alle initiatieven op de publieksdag van Natuurpoort Landgoed Wolfslaar.

Bezoekers kunnen een zwerftocht maken over het hele Landgoed en zijn ook welkom in het verder nooit voor publiek open gestelde landhuis. In de Warmoezerij en op De Boerderij wordt uitleg gegeven over wat daar bloeit, groeit en leeft.

Iedereen kan een potje jeu de boules meedoen bij Breda-Boules, zwemmen in zwembad Wolfslaar, paardrijden in het Ruitersportcentrum, of een balletje slaan op het beachvolleybalveld.

Een heuse landheer en zijn barones ontvangen de bezoekers en trakteren hen op muziek, toneel, dans en vertier. Op het gazon, in het Amfitheater, de Warmoezerij, op het Terras van Charlotte en onderweg wordt gezongen en gespeeld.

Er is beperkte parkeerruimte voor auto’s bij het Ruitersportcentrum, bij Jeugdland of op het landgoed. Fietsenstallingen zijn er meer dan voldoende.

| Fotoalbum: Natuurpoort Wolfslaar |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.