Krijnen.Com Krijnen.Com

What’s in a name, when it’s only a number?

Aanvankelijk was ik niet niet blij toen ik vier weken geleden staande gehouden werd door een Audi A6 van het Bredase GGP Team Verkeer, en een vriendelijke diender me er op wees dat de (licht)blauwe kentekenplaten met BK-37-BH, die al meer dan dertig jaar de Dorus sierden, volgens de letter van de wet niet toegestaan zouden zijn.

Hij had groot gelijk, bleek al snel na een duik op de website van de RDW en de Wettenbank van de Overheid. Eind goed al goed; de oorspronkelijke Dorus is van 1969, en iedere Oldtimer met een DET (Datum Eerste Toelating) van vóór 1 januari 1978 mag blauwe kentekenplaten voeren.

Mits aan een aantal extra voorwaarden voldaan is, en één daarvan is dat het kenteken uit één groep van twee letters, en twéé groepen van twee cijfers moet bestaan. Dat is nu allemaal geregeld, nieuwe kenteken van de RDW gekregen, na inlevering van het grijze papieren kenteken dat ie in 1985 gekregen heeft, na de halvering van de oorspronkelijke witte Kever en de ombouw naar pickup.

Mooi: het is nog steeds een bedrijfswagen, volgens het het moderne credit card kentekenbewijs: een BE. Maar, zeg nou zelf, dit is toch veel en veel mooier dan die vaalblauwe BK-37-BH?

Trouwens, what’s in a name, when it’s only a number? Ik denk dat ik die aardige politieman maar een bloemetje ga sturen 🙂

RDW: voorwaarden historische kentekens, aanvragen oorspronkelijk kenteken, of inwisselen voor nieuw historisch kenteken: http://bit.ly/2yPrsbB
Overheid.NL: Regeling kentekens en kentekenplaten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.