Krijnen.Com Krijnen.Com

De Acht van Chaam van 1979

Omdat het vandaag veertig jaar geleden is dat ik voor de krant naar Chaam mocht om daar een sfeerverhaal van De Acht te maken. Omdat ik er vanmiddag weer naartoe fiets, samen met Hein Groothuis. Het verhaal dat ik toen gemaakt heb kan ik nergens meer vinden, maar foto’s, met dank aan onze eigen wielerfotograaf Johan van Gurp en het Stadsarchief Breda, de schatbewaarder van zijn collectie, zijn er maar zat. Een willekeurige greep uit de productie van woensdag 25 juli 1979.
Bij de renners onder meer Gerben Karstens, Jo Maas, Jan Raas, Hennie Kuijpers, Giuseppe Saronni, Lucien van Impe, wijlen Gerrie Knetemann. Er omheen veel mensen die intussen ook naar de grote wielerhemel vertrokken zijn, waaronder het kleurrijke trio Chris Delbressine, Theo Koomen en Toon Simons. Verder de rondemiss van die dag, echte wielerfans en een paar onvermijdelijke zatlappen.
Winnaar bij de nieuwelingen in 1979: Reinier Valkenburg (Bergen op Zoom, overleden in 1987), junioren : Jacques Hanegraaf (Rijsbergen), amateurs : Ad Prinsen (Raamsdonksveer), profs: Gerrie Knetemann (Huijbergen, overleden in 2004).

| Fotoalbum in Stadsarchief (89) foto’s | Facebook: De Acht van Chaam van 1979 |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.