Krijnen.Com Krijnen.Com

Provadya?

Deze foto, door Hans Chabot gemaakt, is niet opgenomen in de collectie van het Bredase Stadsarchief, maar wel in dat van het Regionaal Archief Tilburg, waar de gemeente Oosterhout onder valt. Kennelijk omdat hij op de plaatsnaam Oosterhout gelabeld is, datum 11-11-1968. Ik heb er zo mijn twijfels over, omdat ik Eddy van de Meer de Walcheren erop herken, links. Eddy, een van de oprichters van de legendarische Bredase bluesband Slack Gang.
Daarover schreef ik bijna vier jaar geleden iets waarna er herinneringen en namen in de comments opdoken.
Zie hier: Facebook/Slack Gang
En hier: Slack Gang
Maar nu deze foto, ik twijfel aan de plaatsnaam, want Eddy had helemaal niks te zoeken in Oosterhout, en aan de tag ‘jeugdraad’. Eddy en jeugdraad? Nou, nee, lijkt me niet.
Volgens Jacques van Poppel, destijds de violist van Slack Gang, zou de foto op de oprichtingsvergadering van Provadya in Breda gemaakt kunnen zijn.
Jacques herkent wel twee anderen op de foto: ‘rechts naast Eddy Kees van Golde en Jef Caron, helemaal rechts is waarschijnlijk een onbekende ambtenaar. Dit heeft waarschijnlijk iets te maken met de oprichting van Provadya Breda. De eerste Provadya avonden waren in het jeugdhonk aan het Schoolakkerplein’.
Kees van Golde speelde later, tijdens de optredens van Slack Gang als popcircus in Paradiso, Cesares de Boeienkoning. ‘De vader van Kees was goochelaar’, aldus Jacques, ‘wiens trucs meestal mislukten. Cupido was onze muzikale clown. Hij schminkte zich met waterverf. Meestal werd dat na een tijdje door het zweten één grote vlek’.
Nou nog het krantenartikel, als dat nog ergens is, waar deze foto bij afgedrukt is, zien te vinden.
Facebook: Provadya?

Update, na reacties via Facebook en mail: het was toch in Oosterhout, waar destijds ook gepraat werd over de oprichting van een Provadya. Kennelijk was het trio daarheen gegaan voor een warm pleidooi ter oprichting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.