Krijnen.Com Krijnen.Com

1957 Porsche 356 A 1600 Speedster by Reutter

En nou maar hopen dat de man – of vrouw – die er 341.000 dollar voor betaald heeft, denkt als ik. Als u, als wij allen: Afblijven! Niks meer aan doen! Gewoon zo laten!
Maar ja, we hebben er niks over te vertellen. Een Porsche 356 A 1600 Speedster, gerestaureerd tot het juweel zoals dat in 1957 door karosseriebouwer Reutter is afgeleverd, die mag er ook wezen. Maar toch, het zou doodzonde zijn om de krassen en deuken, de gebruikssporen en littekens, de vervaalde lak, en het uitgedroogd rubber te polijsten, vervangen, restaureren en repareren. Dit patina, dat komt nooit meer terug. Of hij moet voor de tweede keer bijna 40 jaar in dezelfde schuur bij dezelfde familie vergeten worden.
Vier decennia heeft ie in een buitenwijk van Dallas staan slapen. Compleet, met alles erop en eraan, matching numbers op de koets, de motor en de bak. Tot ie deze week bij RM Sotheby’s geveild werd.
Ben benieuwd hoe ie er over een jaar of twee uitziet.
Bij de beschrijving van het kabel op Sotheby’s staat een mooi verhaal over deze Porsche. Vanaf het dat ie door wijlen Sam Fleming, toen 26 jaar oud, in 1967 gekocht werd. En de oranje balpen die zijn weduwe Nel nog steeds bezit, in dezelfde kleur.
Zie ook: 1956 Porsche 356 A Carrera 1500 GS Coupe
Fotoalbums: | Facebook | Google Photos |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.