Krijnen.Com Krijnen.Com

Jan Sex Four! Jan Sex Four! Jan Sex Four!

Jan Sex Four! (Jan Sex Four!, Jan Sex Four!) Heel Breda kende de band eind jaren ’60, terwijl er toch maar een procent of zo ze ooit live gezien zal hebben. Die bekendheid kwam vooral voort uit de opvallende naam, en door de tienduizenden stickers in Breda, in West-Brabant, en ver daarbuiten.
De ‘Jan Sex Four!’ sticker prijkte op zowat iedere lantaarnpaal en op ieder verkeersbord in de regio. Trad de band ergens op, dan werd er gestickerd, en werden er stickers uitgedeeld aan de fans. Bovendien werden de honderden legergroene pukkels die door scholieren bij Kees in de Vierwindenstraat gekocht werden, met bij de Hema gejatte viltstiften van ‘Jan Sex Four!’ voorzien, net zoals nogal wat gevels, voordeuren en reclameborden.
Jan Sex Four! was hot, in een paar snel wisselende bezettingen. De foto van deze, met Jos Bosters, Jan Baeten, Frans Hendriks en Cees van Erven, is van ergens in 1971, fotograaf P. (Paul, Peter, Piet?) Deckers. Zo te zien in een nis van de Grote Kerk genomen, dus daar zal na de foto ongetwijfeld een aantal stickers achtergebleven zijn. Jan Sex Four! Jan Sex Four! Jan Sex Four!
Jan Sex ontstond uit de laatste bezetting van The Heralds, in de eerste opstelling met met Jan Baeten, Jan Marijnissen, wijlen Ben Murawski en Hans de Rooij.
Meer informatie in het uitgebreide West-Brabants 60’s Rock en Roll Archief, dat de moeite van een bezoek waard is. Met onder het kopje Breda liefst 67 bands, met een aantal waar ik nog nooit van gehoord had.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.