Krijnen.Com Krijnen.Com

Annabel

Hans de Booij is al een tijdje erg hot, sinds een paar maanden geleden bekend werd dat ie in een caravan beland was. De een na de andere krant zocht hem op, het een na het andere radio- of televisieprogramma liet hem aan het woord. Nou overkomt dat wel meer mensen, dat ze, al dan niet geheel of gedeeltelijk door hun eigen schuld, op straat, of in een caravan belanden.
Sommigen slagen er zelf in om weer op te krabbelen, anderen worden door bekenden, vrienden of instanties uit de put geholpen. Anderen hebben meer pech, en komen nooit meer uit de problemen. Hans de Booij had één grote mazzel: Annabel. Prachtig, onsterfelijk liedje. Als je zegt of zingt ‘Iemand zei, dit is Annabel’, dan valt heel Nederland in: ‘Ze moet nog naar het station’. Voor Hans werd het dus bijna helemaal niets zonder Annabel, maar dankzij Annabel zit Hans nu warm, hoog en droog in een huis in ‘De Fendert’.
Mooi, en dat gun ik hem, maar ik wil er graag iets aan toevoegen. Dat het nummer geschreven is door Boudewijn de Groot en Herman Pieter de Boer, dat weten de meeste mensen ook nog wel. Maar wat ik Hans tot nu toe nog nooit heb horen zeggen is wie die fantastische sopraansax blaast, met die prachtige, scheurende solo in het midden, en de uitsmijter. Je leest er geen woord over in de interviews van de afgelopen maanden, en ik heb het ook niemand op radio of televisie horen zeggen. Misschien weet Hans het niet eens meer, dat zou natuurlijk ook kunnen. Ook in de lange Wiki over het nummer komt de naam van de sopraansaxofonist niet voor.
De naam van de producent wel, en, ook al woont ie nu al vijftig jaar in Kobbegem, dat is Bredanaar Hans Kusters.
En de die sopraansax, dames en heren, dat is toch echt onze Joep Peeters. Waarvan acte, luister nog een keer, en geniet. Van Annabel, van Hans, en van die sopraansax.

Update: Ik heb Joep aan de Wiki van Annabel toegevoegd:

‘De sopraansaxofoon, met de solo in het midden van het nummer, werd geblazen door Joep Peeters, jazzmuzikant en leraar Frans aan het Onze Lieve Vrouwelyceum in Breda. Dat is niet de Joep Peeters, die de ene helft van het duo De Twee Pinten vormt’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.