Krijnen.Com Krijnen.Com

Geert van der Wiel

Het was maar een mager berichtje in BN De Stem, over het overlijden van Geert (Gerard) van der Wiel. Toch twintig jaar lang de verzorger van NAC, in een tijd dat een betaald voetbalclub nog ‘een verzorger’ had. Dat was niet zomaar iets, de verzorger was niet alleen spierenkneder, maar tevens zielenknijper, adviseur van de trainer, vertrouwenspersoon, biechtvader en ritselaar. Zo belangrijk dat ie op vrijwel alle officiële teamfoto’s in de jaren ’70 en ’80 staat. Maar ja, wie na twintig jaar NAC naar Willem II verkast, die slaat natuurlijk wel een flinke deuk in zijn eigen Bredase populariteit.

Hoe dan ook, na elf jaar Wilhelm Twee heeft Geert ook nog vier jaar bij RKC rondgelopen, voordat ie er in 2012 mee moest stoppen vanwege evenwichtsstoornissen.

Ik herinner me dat ie in ieder geval voor die verhuizing naar Stilburg een fanatiek NAC-hart had. Als er gerommel op het veld of aan de zijlijn was, dan stond ie er als eerste tussen, om de boel te sussen, of soms om nog wat olie op het vuur te gooien. Had je iets geschreven over NAC, wat niet in goede aarde viel, dan kreeg je dat meestal luid en duidelijk te horen. Maar daarna was het dan ook weer over en kon er een pint gepakt worden.

Paar foto’s uit het Stadsarchief gehaald, door Johan van Gurp gemaakt voor Dagblad De Stem. Paar teamfoto’s, paar foto’s in actie als masseur, aan de zijlijn naast wijlen Jo Jansen, en op een foto waarop ie samen met Hein van Opstal de geblesseerde keeper Jan de Jong het veld afdraagt. Hard core NAC fans zullen nogal wat spelers herkennen, en anders zoekt u zelf maar even in het Stadsarchief.

Hier een link naar een wat langer in memoriam op de website van het Brabants Dagblad: Geert van der Wiel overleden.

Van der Wiel is 78 jaar geworden. Wie afscheid wil nemen kan dat doen op donderdag 21 juni, van 18.30 uur tot 20.00 uur in het Koetshuis in Waalwijk, afdeling Meidoorn. De crematieplechtigheid is zaterdag 23 juni om 17.30 uur in crematorium Zuylen in Breda.

Facebook: Geert van der Wiel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.