Krijnen.Com Krijnen.Com

Geef ons een VVV terug

We zouden ons als Bredanaar collectief diep moeten schamen voor het ontbreken van een fysieke VVV, of een Tourist Info. Ieder gat in Holland, waar meer dan een paar duizend mensen wonen, heeft een VVV, of een iets met een balie. Waar je vragen kan stellen, waar je plattegronden en info kan krijgen, waar ze je met een glimlach de weg wijzen en een paar tips geven. Niet in Breda, waar het VVV stiekem, in het geniep, voorgoed weg gefaseerd lijkt te zijn.
Volgens Hildegard Assies, directeur van Citymarketing Breda, waar de VVV onder valt, omdat het gebouw aan de Willemstraat ‘te groot’ geworden was, en ‘bovendien verouderd’. Mevrouw zei vorig jaar maart: ‘Met de VVV-winkel straks op de Grote Markt zitten we ook op een mooie en zichtbare locatie’.
Oh ja, waar dan wel? Bijna twee jaar later hebben we nog steeds niks. Bovendien; de Willemstraat was natuurlijk de perfecte stek, in de loop van station naar stad, in de straat die zo gepromoot wordt als dé toegang tot het Valkenberg en de binnenstad. Assies cum suis verstopten vorig jaar maart de twee laatste VVV dames in een kamertje ergens achter in het Stadhuis, dat niemand kon vinden. Vervolgens, omdat niemand het vinden kon, trokken ze, zonder er verder enige ruchtbaarheid aan te geven, de stekker helemaal uit.
Als alle winkeliers, waar verloren zielen nu binnenlopen, op zoek naar een kaart, info, of gewoon iets Bredaas, een euro zouden krijgen, zou de omzet met een procent of tien stijgen. Kom op zeg, doe er nondeju iets aan, Citymarketeers. Laat een Bredase aannemer deze kiosk herbouwen en zet hem daar waar hij hoort. Beter nog; doe er maar gelijk twee of drie, eentje op de kop van de Emmastraat, eentje op de Grote Markt, en eentje, verzin zelf maar iets, bijvoorbeeld op de kop van de Nieuwe Ginnekenstraat. Verleen aandacht en service aan de bezoekers, als die weer terugkomen na de corona, verwen ze, en verkoop ze Bredase dingen en producten. Doe er wat horeca en schone toiletten bij. En als jullie het niet willen, laat het dan doen door bijvoorbeeld de broertjes Zomerdijk, of een paar andere handige flikkers. Die verdienen het allemaal driedubbel en dwars terug. Geef ons, en alle bezoekers aan Breda, een VVV terug.

Update; als reactie op enkele reacties die me erop wijzen dat de tijden veranderd zijn. Dat is me niet helemaal ontgaan, maar, voor de verandering, zonder enige valse bescheidenheid; veel digitaler dan ik is denk ik moeilijk te vinden. Dat gezegd hebbende; waar we ook zijn, in de bijna 100 landen waar we nu geweest zijn, op welk continent dan ook, in ieder gat, in iedere stad, lopen we altijd de even de borden naar de grote letter i achterna, naar de Tourist Info. Ik kan het je aanraden; op die manier vind je vaak net iets extra’s, je praat er wat met mensen die tips geven die je echt niet meteen online kan vinden – we zijn op die manier enkele malen aan fantastische overnachtingsadressen en andere dingen geraakt – je kijkt wat rond naar wat ze aan plaatselijke parafernalia hebben, en je krijgt gratis kaarten. Maps.Me (veel beter dan Google), TomTom, AirBNB, Booking, en nog honderd andere apps; ik zou ze allemaal niet willen missen, maar niets is makkelijker dan in een stad rondlopen met een opgevouwen plattegrond in je kontzak.

| Reacties: Facebook/leonkrijnen | Facebook/Breda | Facebook/OudBreda |


Foto: het noodgebouw van het VVV in 1936 aan het Stationsplein, vanwege de verbouwing aan de Willemstraat. Credit: https://bit.ly/VVVBreda
Klik op de thumbnails hieronder voor meer foto’s over de historie van het VVV aan de Willemstraat.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.